
Hoe maak ik gevulde eieren
Document acties
- Tijdshoeveelheid 15 minuten
- Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Benodigdheden
- Benodigdheden voor 20 gevulde eieren:
- 10 eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel ketchup
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- Klein handje verse peterselie
- Klein handje verse bieslook
- Lepel
- Theelepel
- Schaaltje
- Eierkoker of pannetje
- Slagroomspuit of plastic zakje
- Mooi bord
Stappen
-
Kook en snijd de eieren
Kook de eieren in een pannetje of een eierkoker tot ze hardgekookt zijn. Doe dit het liefst op tijd, zodat ze goed afgekoeld zijn op het moment dat je ze gaat verwerken.
Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. -
Bereid de vulling
Haal vervolgens voorzichtig de dooiers uit de eieren en doe ze in een bakje. Voeg hier de overige ingrediënten aan toe: de peterselie, de bieslook, de (gesneden) knoflook, het kerriepoeder, de paprikapoeder, de mayonaise, ketchup en mosterd en het fijngehakte sjalotje.
Gebruik de lepel om hier een gladde massa van te maken. Proef tussendoor af en toe of alles goed op smaak is. Eventueel kun je wat extra kruiden, knoflook of bieslook toevoegen. Dat kan de smaak net wat meer uitgesproken maken. -
Vul de eieren
Als de vulling goed op smaak is en mooi glad is neem je een slagroomspuit en schep je de vulling daarin over. Spuit de vulling vervolgens in de eieren.
Heb je geen slagroomspuit bij de hand, schep alles dan over in een plastic zakje. Als je dan vervolgens een klein hoekje uit de zak knipt, heb je ook een mooie spuit. -
Garneer eieren en dien ze op
Zijn alle eieren gevuld? Schud er nog een klein beetje paprikapoeder overheen en doe er nog een klein stukje peterselie op. Zet ze vervolgens op een mooie schaal of een mooi bord. Garneer de schaal eventueel nog met een paar blaadjes sla en zet ze in de koelkast of serveer meteen ze aan je gasten! Allemaal zelf opeten kan natuurlijk ook!
Do's
- Kook de eieren ruim van tevoren. Dan hebben ze tijd om af te koelen en smelt je vulling niet
- Gebruik verse kruiden. Dat is lekkerder en het ziet er mooier uit
Don'ts
- Kook de eieren niet te lang door, dan krijgt de dooier een donkerblauw randje en dat maakt de vulling minder mooi geel