
Hoe maak ik pasta met spinazie
Document acties
- Tijdshoeveelheid 20 minuten
- Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Benodigdheden
- 400 gram pasta (bijvoorbeeld Tagliatella)
- 300 gram verse spinazie
- 250 ml melk
- 200 ml room
- 400 gram champignons
- Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- Optioneel: 400 gram kipfilet
- Pastapan
- Pannetje
- Mes
- Vergiet
- Spatel
Stappen
-
Zet de pasta op
Doe de pasta in een pan en vul die vervolgens met water. Let erop dat de pasta tijdens het koken wat water opneemt en hier wel de ruimte voor nodig heeft. Vul de pan dan ook tot maximaal 3/4 met pasta, zodat er nog ruimte is voor minimaal 1,5e centimeter water boven de pasta. Voeg een mespuntje zout aan het water toe, om te voorkomen dat de pasta gaat plakken.
-
Bak de kipfilet
Je kunt deze pasta prima vegetarisch eten, maar als je liever wel wat vlees bij je maaltijd hebt, bak je nu de kipfilet - uiteraard in stukjes gesneden - goudbruin in een pan.
-
Bak de champignons
Laat ook de champignons goed bakken in een pannetje. Als je je pasta met kipfilet maakt, dan kun je de champignons hier prima bij doen.
-
Laat de spinazie slinken
Voeg nu heel voorzichtig aan je (kipfilet en) champignons de spinazie toe en laat de spinazie slinken. Doe dit niet te snel; het is niet de bedoeling dat je spinazie direct verbrandt.
-
Voeg de saus toe
Roer vervolgens rustig de melk, de room en wat Italiaanse kruiden door het mengsel en laat dit op laag vuur even een beetje pruttelen. Proef even of de smaak van je saus goed is en voeg anders nog wat peper en zout toe.
-
Serveer de pasta
Als de pasta beetgaar is, giet je deze goed af. Met behulp van een vergiet kun je ervoor zorgen dat al het vocht uit de pan verdwijnt. Serveer je pasta vervolgens met je zelfgemaakte, spinazie-roomsaus!
Do's
- Combineer deze pasta ook eens met ham, spek of een ander lekker ingrediënt
- Als je geen verse spinazie voor handen hebt, kun je ook diepvriesspinazie gebruiken. Let er dan wel op dat je niet de 'à la crême' variant pakt!
- Laat de kipfilet weg als je gaat voor een heerlijke vegetarische pasta
Don'ts
- Laat de pasta niet te lang koken; 'al dente' (beetgaar) smaakt deze het lekkerst