Persoonlijke hulpmiddelen
Buiten

In de tuin, het park, het weiland, op de camping of het strand: om gezellig samen te eten heb je niet per se vier muren en een dak nodig. In de buitenlucht kun je net zo veel eetplezier hebben.

Hoe barbecue ik veilig
Hoe barbecue ik veilig

Door: Janine Bruinooge

Een van ons favoriete tijdverdrijf op een mooie zomerse avond is barbecueën: het heerlijk roosteren van vlees, vis of groenten boven de gloed van brandend houtskool. Helaas brengt barbecueën – naast alle gezelligheid en eetplezier – wat gevaren met zich mee. Met de juiste voorzorgsmaatregelen, spullen en bereidingswijze kan barbecueën echter zowel veilig, als gezellig en lekker zijn.


Home » Eten & drinken » Buitenshuis eten » Buiten

4 Hoe barbecue ik vlees
Hoe barbecue ik vlees

Door: Janine Bruinooge

Het liefst roosteren we een lekker stukje vlees boven de gloed van brandend houtskool. Om echt te kunnen genieten van een rib-eye, lamskotelet of schouderkarbonade moet ‘ie echter wel op de juiste wijze zijn bereid. Want je mooie malse steak kan, als je even niet oplet, zo veranderen in een taai, droog en aangebrand stukkie vlees. Wil je van je barbecuefestijn ook een culinair feestje maken, doe dan met zorg boodschappen en bereid het grillen goed voor.


Home » Eten & drinken » Buitenshuis eten » Buiten

4 Hoe barbecue ik vis
Hoe barbecue ik vis

Door: Janine Bruinooge

Vis en barbecue vormen een uitstekend duo. Behalve dat vrijwel alle vissoorten op de barbecue kunnen worden bereid, is vis licht verteerbaar én ook nog eens zo gaar boven een laagje hete kolen. Op naar de visboer dus.


Home » Eten & drinken » Buitenshuis eten » Buiten

4 Hoe maak ik een picknick
Hoe maak ik een picknick

Door: Janine Bruinooge

Culinair genieten in de buitenlucht kunnen we in Nederland helaas slechts enkele weken per jaar doen. Is het een keer lekker weer en ben je vrij, grijp dan meteen je kans en nodig vrienden en familie uit voor een picknick. Deze maaltijd in de natuur is namelijk behalve lekker en gezellig, ook gezond. Fietsen, wandelen, voetballen, badmintonnen: je doet het allemaal rondom de picknick. Inpakken dus die mand en uitspreiden dat kleed.


Home » Eten & drinken » Buitenshuis eten » Buiten

4 Hoe steek ik een barbecue aan met een lege fles wijn
Hoe steek ik een barbecue aan met een lege fles wijn

Door: Ivo Victoria

Ha, barbecuen. We zijn er dol op en iedereen doet het, maar het is weinigen gegeven om dat k%#&*ding ook snel, efficiënt en zonder gezichtsverlies aan te steken en tegelijk een beetje milieuvriendelijk aan de gang te zijn. Want een lik benzine over houtskool gieten, of er wat van die laffe chemische aanmaakblokjes in gooien, of – god verhoede – een gasbarbecue kopen, dat kunnen we natuurlijk allemaal. Hier lees je hoe je gegarandeerd in no time een heerlijk, gelijkmatig barbecuevuurtje stookt met behulp van een lege fles wijn. Met behulp van een wat?!


Home » Eten & drinken » Buitenshuis eten » Buiten

Hoedoeners in de spotlight
Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!