
Hoe maak ik hummus volgens oosters recept
Document acties
- Tijdshoeveelheid 10 minuten
- Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Benodigdheden
- keukenmachine
- 3 tenen knoflook
- 1 blik kikkererwten
- 1 eetlepel tahin (sesampasta)
- olijfolie
- 1 citroen
- 1/4 theelepel komijn
- zout
- milde paprikapoeder
- verse peterselie ter garnering
Stappen
-
Begin met knoflook
Haal de schil van de knoflooktenen en doe ze in de keukenmachine. Maal deze helemaal fijn. (Dit om te voorkomen dat je later te grote stukken knoflook in je saus hebt.)
-
Kikkererwten
Laat het blik kikkererwten goed uitlekken en doe de kikkererwten in de keukenmachine.
-
Smaak toevoegen
Voeg de onderstaande ingrediënten toe aan de keukenmachine en maal vervolgens alles in 30 seconden fijn totdat er een gladde purree ontstaat:
- 1 eetlepel tahin (sesampasta) *
- olijfolie
- sap van een halve citroen
- 1/4 theelepel komijn
- zout
* Tahin is te verkrijgen bij Oosterse winkels en en vaak ook bij reformzaken. Kun je het nergens vinden, dan kun je tahin zelf maken met sesamzaadjes.
-
Proeven
Proef een beetje van de saus. Misschien moet je nog wat kruiden, olijfolie, citroensap of zout toevoegen? Maak het naar eigen smaak af.
Vind je de hummus te dik? Dan kun je deze verdunnen met water.
Voeg eventueel nog wat kruiden of water toe en mix alles nog een keer totdat het helemaal naar je zin is.
-
Op tafel
Doe de hummus is een schaal en bestrooi het met paprikapoeder. Als garnering leg je er een aantal blaadjes peterselie op.
Smullen maar!
Do's
- Is de hummus te droog, dan dien je waarschijnlijk nog extra olijfolie toe te voegen om het smeuïger te maken.