Hoe maak ik chunky guacamole
Document acties
- Tijdshoeveelheid 20 minuten
- Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Benodigdheden
- grote schaal
- stevige vork om mee te prakken
- 4 avocados
- 3 tenen knoflook
- olijfolie
- 1 tomaat
- komijnpoeder
- chilipoeder
- cayennepeper
- bosje verse koriander
- zout
- 1 limoen
Stappen
-
Avocados
Neem een grote schaal. Snijd de avocados in 2 helften en verwijder de grote pitten en de harde schil. Doe het zachte, groene vruchtvlees in de schaal en prak het fijn met een vork.
-
Knoflook
Verwijder de schil van de knoflookteentjes en snijd ze fijn. Zorg ervoor dat je ze echt heel fijn snijdt, zodat de smaak goed vrij kan komen. Doe alles in de schaal bij de avocado.
Als je liever een knoflookpers gebruikt dan kan dat natuurlijk ook.
-
Olijfolie
Doe 2 eetlepels olijfolie in de schaal.
-
Tomaat
Hak de tomaat in hele kleine stukjes en voeg dit toe.
-
Mengen
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en prak met de vork de te grote stukken fijn. Niet te fijn, want het moet wel een beetje 'chunky' blijven.
-
Kruiden en zout
Voeg de komijn, de chilipeper en de cayennepeper toe.
Ongeveer een theelepel van ieder.Was de verse koriander en verwijder de stelen. Hak de blaadjes fijn. Afhankelijk van je smaak kun je zelf kiezen hoeveel je gebruikt. Als richtlijn kun je uitgaan van 4 volle eetlepels.
En vergeet het zout niet.
-
Limoensap
Pers het sap van een halve limoen en voeg het toe.
-
Proeven
Meng alles nog een keer goed door elkaar en proef de guacamole. Misschien moet je nog wat kruiden of zout toevoegen? Maak het af en smullen maar!
Do's
- Direct serveren!
- Wil je het pittiger? Voeg een vers fijngehakte chilipeper toe.
- Wil je het milder? Voeg wat crème fraîche toe.
- Wil je geen chunks? Gebruik een staafmixer.
Don'ts
- Lang laten staan alvorens op te eten.
- Bewaar onrijpe avocado's niet in de ijskast.
Guacamole bewaren