Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Familie & relaties » Trouwen » Hoe scoor ik een goedkope trouwjurk

Hoe scoor ik een goedkope trouwjurk

Document acties
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe scoor ik een goedkope trouwjurk
Je bruiloft is de mooiste dag van je leven en daar hoort natuurlijk ook de perfecte jurk bij. Helaas hangt daar meestal een fors prijskaartje aan. Wat nu? Geen paniek, met een beetje creatief shoppen scoor jij een prachtige bruidsjurk (bijna) voor een prikkie.

Hoedoe door: Cindy Kamstra

Bekijk het profiel van Cindy Kamstra
Aantal Hoedoes: 86


Benodigdheden

 • Internet
 • Goede schoenen voor het shoppen
 • Realiteitszin

Stappen

 1. Kijk even op zolder

  Misschien lijkt de trouwjurk die jij in je dromen voor je ziet op die van je moeder, oma, tante, oudtante of aanstaande schoonmoeder. Vraag dan of je die eens mag passen. Zeker als je van vintage houdt is het een heel goed idee om je jurk over te nemen van de vorige generatie. Degene aan wie je het vraagt zal zich trouwens hoogstwaarschijnlijk vereerd voelen dat jij haar oude bruidsjurk nog mooi genoeg vindt om in te trouwen.

  Natuurlijk moet je trouwjurk wel precies passen, dus daar zou een kink in de kabel kunnen komen.

 2. Ga voor tweedehands

  Voor een tweedehands trouwjurk kun je natuurlijk ook verder kijken dan je eigen omgeving. Op verschillende websites worden dagelijks voordelige bruidsjurken aangeboden. Ook de restpartijen van bruidsboetieks vind je er regelmatig.

 3. Kijk eerst in winkels

  Heb je liever een trouwjurk die helemaal nieuw en van jou is? Dan zul je er toch echt een moeten kopen. Dat kun je bij een speciale bruidsmodewinkel doen, maar tegenwoordig hangen er bij “gewone” damesmodewinkels ook veel mooie jurken die heel goed als bruidsjurk dienst kunnen doen. Zeker als je er wel accessoires uit de bruidsboetiek bij draagt. Kijk voor een originele jurk niet alleen bij grotere ketens, maar juist bij de kleine winkeltjes die vaak zitten weggestopt in zijstraatjes.

 4. Ga naar de outletstore

  Ken je die winkels waar ze designkleding verkopen met hoge kortingen? Nou, die heb je dus ook voor bruidsmode. Kortingen tot wel 60 procent! In Eindhoven vind je er bijvoorbeeld een. Je bekijkt daar in alle rust, dus zonder meteen een persoonlijke verkoopster bij je te hebben, alle jurken. Pas als je gaat passen komt er iemand bij om advies te geven.

 5. Let op de uitverkoop

  Zoals alle modewinkels moeten ook bruidsmodeshops hun collecties van vorig seizoen kwijt om plaats te maken voor de nieuwste modellen. Hoe doen ze dat? Juist, door een uitverkoop te houden. Je zult alleen geen grote, felgekleurde posters in de etalages zien zoals bij andere winkels het geval is, hoewel er meestal wel iets wordt aangekondigd aan de buitenkant. Houd je ogen dus goed open als je langs een bruidsmodezaak loopt en schroom ook niet om even naar binnen te lopen en een rondje door de hele winkel te lopen. Vaak hebben bruidsboetieks namelijk achterin een speciaal gedeelte voor afgeprijsde jurken.

  Maak je niet druk om de laatste mode, want de trends in bruidsmode zijn niet zo sterk aan verandering onderhevig als de trends in alledaagse mode. Dat betekent dus dat je best in een model van vorig jaar kunt trouwen zonder dat er een haan naar kraait. Zeker als je bedenkt dat maar weinig van je gasten helemaal op de hoogte zullen zijn van de laatste trouwjurkmode.

 6. Maak gebruik van kortingen en speciale aanbiedingen

  Is er geen uitverkoop, dan kun je informeren of de boetiek nog speciale kortingen heeft. De winkeliers weten namelijk ook wel dat je als aanstaande bruid niet veel centen te makken hebt. Je hoeft niet te gaan pingelen als je dat niet wilt, veel boetieks bieden standaardkortingen aan voor bijvoorbeeld snelle beslissers, en ook bruidsmodeboetieks hebben regelmatig speciale aanbiedingen en kortlopende acties. Sla dan je slag!

 7. Kijk verder en vergelijk

  Heb je eenmaal de perfecte jurk gevonden, dan kan de verleiding groot zijn om hem dan maar meteen te kopen, zeker als je al een tijdje op zoek bent. Ho, stop. Zelfs dan kan het namelijk lonen om nog even verder te kijken bij andere winkels. De kans dat je precies dezelfde jurk vindt voor veel minder geld is weliswaar klein, maar het kan zomaar gebeuren dat je in een andere winkel een trouwjurk ziet hangen die heel erg op je droomjurk lijkt. Maar dan de helft goedkoper omdat het een speciale aanbieding is…

 8. Blijf realistisch

  Als je weinig geld hebt, heeft het geen zin om je te verdiepen in trouwjurken van dure merken en te dromen over hoe je eruit zou zien in die jurken. Want geen enkele goedkopere jurk zal daaraan ooit kunnen tippen. Ga altijd uit van wat je hebt, niet van wat je zou willen hebben. Er is echt een bruidsjurk voor elk budget, maar dat moet je wel willen zien. Neem dus rustig de tijd om verschillende modellen uit te proberen voordat je een keuze maakt. En bedenk: je bruiloft is de mooiste dag van je leven, maar de jurk speelt daarbij een ondergeschikte rol. Hij dient alleen als extra kers op de (bruids)taart, niet als hoofdgerecht!

Do's

 • Een eenvoudige jurk verfraaien met mooie accessoires. Die mogen dan ook best wat duurder zijn.
 • Verschillende modellen uitproberen.

Don'ts

 • Je zinnen zetten op een goedkope jurk die identiek is aan die designerjurk waar je van droomt en weigeren andere modellen te overwegen.
 • In je eentje op zoek gaan. Met je moeder, zus, nichtje of een stel vriendinnen is het veel gezelliger shoppen en ze kunnen je bovendien eerlijk vertellen hoe de bruidsjurken die je uitprobeert je staan.

Bron

Meer uitleg