Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Kunst & cultuur » Feestdagen » Sinterklaas » Hoe kan ik nog snel een Sinterklaas-surprise maken
3

Hoe kan ik nog snel een Sinterklaas-surprise maken

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 30 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe kan ik nog snel een Sinterklaas-surprise maken
De dagen worden steeds korter en voor je het weet is het alweer 5 december. Hoewel dit een avond is om reikhalzend naar uit te kijken, kan de stress behoorlijk toeslaan als je nog een sinterklaas-surprise in elkaar moet knutselen. Hoe je dat nog snel even kunt doen, lees je hier!

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 470


Benodigdheden

 • Cadeautje
 • Oude schoen of klomp
 • Hooi of stro
 • Winterwortel
 • Pepernoten, schuimpjes en ander snoepgoed
 • Plastic folie
 • Lint
 • Plakband
 • Schaar

Stappen

 1. Maak de schoen of klomp schoon

  De basis van deze surprise is een oude schoen of - nog beter - een oude klomp. Maak deze met een doekje goed schoon, zowel van binnen als buiten. Heb je echt alleen een oude, stinkende schoen kunnen vinden? Bedek de binnenkant dan met een servetje of een plastic zakje.

 2. Creëer een bedje van stro

  Leg in de klomp of schoen een laagje stro. Zorg ervoor dat het stro goed in de punt van de schoen/klomp terecht komt. 

  Stro maak je door gras te drogen aan de lucht of binnen, bij de verwarming. Als je geen stro voorhanden hebt, kun je hiervoor ook hooi - of in een uiterst geval gras - gebruiken. Een bloemenzaak, (kinder)boerderij of dierenwinkel kan je hier vast aan helpen, als je niet op het platteland woont.  

 3. Verstop je cadeautje

  Verstop vervolgens het cadeautje goed in de punt van de schoen of klomp. Zo kan de ontvanger zich er straks niet gemakkelijk vanaf maken en zal de hele surprise bekeken moeten worden, voor het cadeautje ontdekt wordt!

 4. Vul de surprise verder op

  Het cadeautje zit erin, tijd om de surprise verder op te vullen. Gebruik hiervoor in ieder geval een dikke winterwortel die duidelijk uit de schoen/klomp steekt. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een kleine chocoladeletter, wat extra stro, snoepjes, taai taai, enzovoorts gebruiken. Zorg ervoor dat de schoen er nét echt uitziet, alsof je hem die avond zelf voor het paard van de Sint hebt klaargezet. 

 5. Pak je surprise feestelijk in

  Pak vervolgens een flink stuk plastic folie. Hiervoor kun je het beste het folie gebruiken waarin bloemen verpakt worden. Dit kun je gewoon in de winkel kopen, maar misschien heb je ook nog wel een restje liggen. Zet de klomp/schoen hier in het midden op en strooi er nog flink wat schuimpjes en pepernoten omheen. Vouw het folie vervolgens voorzichtig - niet te strak! - naar boven dicht en bind het bij elkaar met een stukje plakband. Hier kun je dan een mooie, grote strik van lint omheen doen!

 6. Schrijf er een gedichtje bij

  Als de surprise nu sneller klaar was dan je gedacht had, dan maak je deze natuurlijk helemaal af door er een origineel Sinterklaasgedichtje bij te schrijven. Doe die in een envelopje, gaatje erdoor en bind het gedichtje mooi met een lintje aan de strik. Dan weet je tenminste zeker dat het gedicht niet overgeslagen wordt!

Do's

 • Zorg ervoor dat je surprise er netjes uit ziet; zelfs een eenvoudige surprise wordt bijzonder dankzij een goede afwerking
 • Heb je niet alle benodigdheden in huis? Speel dan met 'ingrediënten', maar zorg er wel voor dat de surprise lekker vol wordt!

Don'ts

 • Raffel de surprise niet af; zelfs het netjes maken van deze surprise kost maar een half uurtje

Bron

Snelle Sinterklaassurprises maken op InfoNu.nl
Hoedoeners in de spotlight
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!