Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Kunst & cultuur » Feestdagen
Feestdagen

4 Hoe vier ik traditioneel carnaval
Hoe vier ik traditioneel carnaval

Door: Noortje van Dorp

Alaaf! Het is weer carnaval. Officieel kun je je drie dagen (officieus soms wel zes) lang schaamteloos vanaf tien uur ’s ochtends volgieten met bier, zonder voor alcoholist uitgemaakt te worden. Bovendien staat niemand er van te kijken als er een manshoge wortel samen met Bolke de Beer voorbij komt zwalken; niks is (te) gek. Het van oudsher eetfestijn is inmiddels een waar drinkfestijn geworden. Menig Nederlander van boven de rivieren trekt zijn feestkleding aan en reist af naar het zuiden voor een dag, of twee, non-stop feesten. De rasechte carnavalsvierders zijn van mening dat carnaval alleen in je bloed zit als je ermee bent opgegroeid.


Home » Kunst & cultuur » Feestdagen

3 Hoe vier ik het Suikerfeest
Hoe vier ik het Suikerfeest

Door: Noortje van Dorp

Niet alle moslims zullen het heel erg op prijs stellen dat je één van hun belangrijkste feestdagen het Suikerfeest noemt. De afsluiting van de ramadan heeft haar Hollandse naam te danken aan alle zoetigheden die (vooral door Turkse moslims) worden gegeten. ‘Het is net als Kerstmis het kalkoenfeest noemen’, is een veelgebruikte vergelijking. Wat er mee bedoelt wordt is dat het Suikerfeest (officieel: id-al-fitr, ofwel het Kleine Feest), meer is dan alleen eten. Het is de afsluiting van de vastenmaand (ramadan) die traditioneel in de negende maand van de islamitische kalender valt. Het Suikerfeest start officieel op de laatste dag van de ramadan bij zonsondergang.


Home » Kunst & cultuur » Feestdagen

Hoe vier ik het lichtfeest Chanoeka
Hoe vier ik het lichtfeest Chanoeka

Door: Merel van der Lande

Chanoeka (spreek uit: gánoeka) is het enige belangrijke Joodse feest dat niet in de bijbel wordt genoemd. Met het lichtfeest vieren de joden dat de Makkabeeën de tempel in Jeruzalem opnieuw inwijdden nadat zij in het jaar 165 v.Chr de Syriërs hadden verslagen. Wil je weten waarom die herinwijding zo belangrijk voor hen is? Maak wat latkes, pak een dreidel en lees in deze Hoedoe waarom en hoe de joden Chanoeka vieren.


Home » Kunst & cultuur » Feestdagen

Hoe kies ik een valentijnscadeau
Hoe kies ik een valentijnscadeau

Door: Martijn Kraan

Valentijnsdag. Een terugkerend fenomeen waarbij geliefden elkaar verrassen met een leuk, origineel en verrassend valentijnscadeau. Hoe kies je het juiste valentijnscadeau voor jouw valentijn? En waar let je op bij het uitkiezen en kopen van een valentijnscadeau. In dit artikel de zeven gouden tips voor het kiezen van een valentijnscadeau.


Home » Kunst & cultuur » Feestdagen

4 Hoe steek ik veilig vuurwerk af
Hoe steek ik veilig vuurwerk af

Door: Adine Versluis

Vuurwerk afsteken hoort bij Oud & Nieuw. Maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat het vuurwerk afsteken veilig gaat, zodat je avond niet eindigt op de Eerste Hulp-afdeling van het ziekenhuis. Met deze tips maak je die kans zo klein mogelijk.


Home » Kunst & cultuur » Feestdagen

Hoe versier ik een kerstboom

Door: Adine Versluis

Een kerstboom brengt in één klap veel sfeer in huis, of hij nu echt is of niet. Tenminste, als je hem goed versiert. Hier lees je hoe je het beste een kerstboom kunt versieren, zodat je er optimaal plezier van hebt.


Home » Kunst & cultuur » Feestdagen

Hoedoeners in de spotlight
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!