Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Kunst & cultuur » Muziek » Hoe word ik een bekende zanger(es)

Hoe word ik een bekende zanger(es)

Document acties
 • Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Bekend worden als zanger of zangeres; het is de droom van veel jonge (en minder jonge) mensen. Maar helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Van de vele mensen die het proberen, lukt het maar een handjevol om ook daadwerkelijk door te breken. Maar er zijn natuurlijk wel een aantal acties die je kunt ondernemen om je kansen te vergroten.

Hoedoe door: Annemiek

Bekijk het profiel van Annemiek
Aantal Hoedoes: 2


Benodigdheden

 • Talent
 • Doorzettingsvermogen

Stappen

 1. Neem zanglessen

  Natuurlijk is het belangrijk om goed te leren zingen. Hiervoor kun je zanglessen nemen. Bij deze lessen leer je hoe je je stem het beste kunt gebruiken, je volume te verhogen en hoe je je bereik kunt vergroten. Ook is het een goede manier om te achterhalen wat voor soort liedjes goed bij je stem passen.

  Ben je breder in muziek maken geïnteresseerd dan alleen maar zingen, dan kun je je ook voor het conservatorium aanmelden. Hier leer je niet alleen je talent te benutten, maar ook hoe je je eigen muziek kunt schrijven en produceren.

 2. Schakel een boekingsbureau in

  Om bekendheid te krijgen is het belangrijk om te proberen zoveel mogelijk op te treden. Om optredens te krijgen is het natuurlijk belangrijk dat mensen je weten te vinden. Hiervoor kan je een boekingsbureau inhuren dat jou vertegenwoordigt. Zij zullen je aanprijzen bij hun klanten en zo optredens voor je regelen. Waarschijnlijk zal  het beginnen met bruiloften en bedrijfsfeesten, maar naarmate je jezelf bewijst, zal je voor steeds groter publiek kunnen optreden.

 3. Doe mee aan audities

  Een goede manier om een boost te geven aan je zangcarrière is meedoen aan audities en talentenjachten. Hierbij denken de meeste mensen tegenwoordig meteen aan de grote nationale talentenjachten als X-factor, The Voice of Holland en Holland’s got talent. Maar er zijn natuurlijk ook een hoop andere mogelijkheden. Denk aan lokale en regionale zangwedstrijden en 3FM Talent.

 4. Zet jezelf op YouTube

  Een aantal van de grootste artiesten van dit moment is doorgebroken via YouTube. Denk maar aan Esmée Denters, Charice en Justin Bieber. Het maken en verspreiden van YouTube filmpjes is gratis en dus voor iedereen mogelijk. Investeer wel in een goede microfoon en zorg er  (op jouw eigen unieke manier) dat jouw filmpjes opvallen tussen de vele andere.

Do's

 • Ga er de volle 100% voor.
 • Laat je niet uit het veld slaan door afwijzingen of negatieve reacties.

Don'ts

 • Hou jezelf niet voor de gek; als je niet zo goed kan zingen is de kans klein dat je succesvol wordt.
 • Trap niet in de gladde praatjes malafide bedrijven die je de wereld beloven.