Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Kunst & cultuur » Muziek
Muziek

4 Hoe word ik een wereldberoemde dj
Hoe word ik een wereldberoemde dj

Door: Marieke van Oosterhout

Van Nieuw-Zeeland tot Polen en van Japan tot Rusland. Zijn naam is bekend bij danceliefhebbers over de hele wereld. Bart Claessen scoorde onder zijn pseudoniem Barthezz in 2001 met ‘On the Move’ een wereldwijde hit. Het was de aftrap voor een internationale dj-carrière. Niet gek voor iemand die na het behalen van zijn vwo-diploma niet zo goed wist wat hij wilde worden. Hoe heeft hij het zo ver weten te schoppen? Speciaal voor hoedoe vertelt hij zijn verhaal. “Het is echt keihard werken hoor.”


Home » Kunst & cultuur » Muziek

Hoe start ik een dj-carrière
Hoe start ik een dj-carrière

Door: Nico van der Plas

Dj’s zijn alomtegenwoordig. De status van anonieme plaatjesdraaiers zijn ze allang ontgroeid; zeker na de komst van dj’s als Tiësto en Armin van Buuren hangt er een steeds groter wordende popster-cultus om ze heen. Heeft ook te maken met de ontwikkeling van het vak; dj’s zijn tegenwoordig ook producers en maken veel gebruik van hun zakelijk instinct. Oftewel, niet alleen plaatjes draaien, maar ook zelf muziek maken in een (thuis)studio en beide zaken met zoveel mogelijk marketing-trucjes aan het publiek zien te slijten. Moeilijk, maar te doen, zoals ons stappenplan laat zien.


Home » Kunst & cultuur » Muziek

Hoe ontwerp ik een cd-cover
Hoe ontwerp ik een cd-cover

Door: Ivo Victoria

We kopen ze steeds minder, maar we branden ze dat het een lieve lust is: cd’s! En wat is er leuker dan een fijne compilatie samenstellen voor een jarige vriend of een wild feestje thuis? Precies. Maar bij muziek hoort passend artwork, zoals mayonaise bij Vlaamse friet. Aan de hand van tips van een van Neerlands meest begenadigde grafische vormgevers, Peter te Bos, legt deze Hoedoe uit hoe je een cd-hoes ontwerpt.


Home » Kunst & cultuur » Muziek

Hoe regel ik een deal voor mijn bandje

Door: Ivo Victoria

Je hebt een bandje en je bent goed. Erg goed. Nu nog doorbreken. De muziekindustrie lijkt voor jou echter een gesloten, mysterieuze wereld waar het moeilijk is om een voet tussen de deur te krijgen. Bovendien investeren de platenmaatschappijen nauwelijks nog in nieuw talent – alleen de grote namen verkopen nog wat cd’s. Je kreeg geen antwoord op de demo’s die je opstuurde en Henk-Jan Smits vond je te alternatief. Wat nu?


Home » Kunst & cultuur » Muziek

Hoe schrijf ik een lied
Hoe schrijf ik een lied

Door: David Feltkamp

Misschien speel je al jaren in een coverband, en wil je nu je eigen nummers gaan schrijven. Of misschien speel je al een paar jaar gitaar, en wil je gaan optreden met je eigen nummers. Dan moet je je eigen liedjes gaan schrijven. Maar waar begin je?


Home » Kunst & cultuur » Muziek

Hoe word ik een bekende zanger(es)

Door: Annemiek

Bekend worden als zanger of zangeres; het is de droom van veel jonge (en minder jonge) mensen. Maar helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Van de vele mensen die het proberen, lukt het maar een handjevol om ook daadwerkelijk door te breken. Maar er zijn natuurlijk wel een aantal acties die je kunt ondernemen om je kansen te vergroten.


Home » Kunst & cultuur » Muziek

Hoe kan ik een lipdub maken
Hoe kan ik een lipdub maken

Door: Femke

Het maken van een lipdub is tegenwoordig erg populair. Een lipdub is een door jezelf gemaakte videoclip waarbij je met een groep vrienden, collega's of familie de hoofdrol speelt in deze clip. Het maken van een lipdub wordt tegenwoordig vaak gedaan als bedrijfsuitjes, of vrijgezellen feest. Wanneer je een lipdub gaat maken is het belangrijk dat je van tevoren goed hebt nagedacht over hoe de clip eruit moet komen te zien en dat alle deelnemers precies weten wat ze moeten doen.


Home » Kunst & cultuur » Muziek

Hoedoeners in de spotlight
Irene de Vette
Lid sinds: 19 juni 2008
Aantal Hoedoes: 78
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!