Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Lichaam & geest » Lichaam » Massage
Massage

Hoe geef ik een massage

Door: Merel van der Lande

Stress en pijn verdwijnen, de doorbloeding verbetert, het lymfestelstel wordt geactiveerd waardoor afvalstoffen het lichaam verlaten, de huid krijgt een gezonde glans en de geest wordt helder waardoor je positiever denkt. Kortom: een goede massage ontspant zowel lichaam als geest. Hoe je zo’n overheerlijke ontspanningsmassage geeft, lees je hier.


Home » Lichaam & geest » Lichaam » Massage

5 Hoe geef ik een hot chocolate massage
Hoe geef ik een hot chocolate massage

Door: Adine Faber-Versluis

Een massage is al heerlijk, maar een hot chocolate massage overtreft dit gevoel ruimschoots. Een hot chocolate massage is een massage waarbij je gebruik maakt van warme, gesmolten chocolade. De chocolade is goed voor je huid en de heerlijke geur werkt ontspannend. Bovendien zorgt een stof in de cacao ervoor dat het gelukshormoon endorfine in ons lijf flink wordt opgepept. In deze hoedoe leer je een aantal handige massagegrepen en lees je hoe je deze toepast tijdens een échte hot chocolate massage.


Home » Lichaam & geest » Lichaam » Massage

4 Hoe geef ik een voetreflexmassage

Door: Merel van der Lande

Je zou het niet zeggen, maar een goede voetreflexmassage kan hetzelfde effect hebben als een volledige lichaamsmassage. Volgens voetreflexoloog Desiree Mentink is dat niet zo vreemd. ‘Onder je voeten zitten reflexzones die in verbinding staan met je hele lichaam. Van je tanden tot je organen, spieren en geslachtsdelen. Door de juiste punten onder je voeten te stimuleren, krijgt je hele lichaam een energieboost.’ Benieuwd hoe het werkt? Lees dan deze Hoedoe.


Home » Lichaam & geest » Lichaam » Massage

Hoedoeners in de spotlight
Bastienne Wentzel
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 59
Adine Faber-Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 469
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!