Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Lichaam & geest » Persoonlijke ontwikkeling » Hoe krijg ik succes

Hoe krijg ik succes

Document acties
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Voor de één is succes het hebben van meer geld, een grotere auto of meer status. Voor de ander is het een betere relatie, meer plezier in werk of meer ontspanning en vrije tijd. Wat we allemaal gemeen hebben, is dat we nog steeds bezig zijn onze doelen te verwezenlijken. En iedereen houdt zich bezig met de vraag: hoe kan ik die doelen het snelst bereiken? Kortom: hoe krijg ik succes?

Hoedoe door: Frank de Moei

Bekijk het profiel van Frank de Moei
Aantal Hoedoes: 4


Benodigdheden

 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Doorzettingsvermogen
 • De juiste mentaliteit
 • Positieve focus

Stappen

 1. Zet door

  Je eigen mentaliteit is een van de grootste factoren
  die invloed heeft op je eigen succes. De mensen met het meeste succes, zijn vaak de grootste doorzetters.

  Voordat de gloeilamp werd uitgevonden werd aan de
  uitvinder Tomas Edison gevraagd: “Waarom geeft u het niet op? U heeft al meer dan duizend mislukte pogingen gedaan en het werkt nog steeds niet.” Edison antwoordde: “Nee, ik heb duizend manieren gevonden hoe het niet werkt. Als ik hiermee doorga, vind ik uiteindelijk een manier waarom het wel werkt!”

  Het antwoord van Edison is een mooi voorbeeld van een
  succesvolle mentaliteit.

 2. Ontwikkel jezelf

  Succes is niet iets dat je najaagt. Succes is wat je aantrekt door de persoon die je bent. Als jij de juiste mentaliteit en houding hebt waardoor je succes aantrekt, zal dit vroeg of laat komen. Is jouw houding positief? Saboteer je jezelf niet? Geloof je in je eigen succes? En doe je er alles aan om jezelf klaar te maken voor succes?

  Blijf jezelf ontwikkelen, gun jezelf succes, maar stel jezelf ook bloot aan de kans op succes. Zorg ervoor dat alles wat je presteert ook bijdraagt aan je gevoel van succes.

 3. Kijk anders naar je resultaten

  Er is geen mislukking, alleen resultaat. Iedereen die succesvol is, heeft ook gefaald. De succesvolle mensen onder ons evalueren wat er fout ging, stellen hun strategie bij, proberen het nog een keer en slagen uiteindelijk. Wat zou er gebeuren als je nooit opgeeft?

  Verander de manier waarop je naar dingen kijkt. Positieve mensen kijken naar een probleem en denken:

  • Wat kan ik hiervan leren?
  • Wat is er goed aan?
  • Hoe kan ik het veranderen?

  Wat voor vragen stel jij jezelf?

 4. Focus op je doel

  Je focus bepaalt je resultaat. Waar je op concentreert, wordt sterker. Dat geldt ook voor je doelen. Focus je op wat je wilt en laat al het andere naar de achtergrond verdwijnen. In hoeverre ben jij geconcentreerd op je doel?

 5. Overwin je angst

  Interne blokkades vormen één van de belangrijkste redenen waarom iemand zijn doel niet bereikt. De grootste blokkade is angst. Je bent bang dat als de door jou gevreesde situatie gebeurt, dat je de uitkomst daarvan niet aankunt. Als je dat wel aan zou kunnen, waar zou je dan nog bang voor zijn? Angst verdwijnt alleen door te doen waar je bang voor bent. Overwin je angsten door ze letterlijk te lijf te gaan.

 6. Doe wat nodig is

  Om te krijgen wat je wilt, moet je bereid zijn alles te doen wat nodig is. Als je tien dingen moet doen om succes te hebben en je doet er slechts acht, gaat het je dan lukken? Schrijf op wat nodig is om je doel je bereiken en ga met je lijst aan de slag. Welke actie stel jij uit? Bereik jij je doel zonder hiermee aan de slag te gaan? Sta eens stil bij alles wat je doet en zorg ervoor dat je je aandacht en energie richt op de activiteiten die jou dichter bij succes brengen!

Do's

 • Zet door
 • Verander de manier waarop je naar dingen kijkt
 • Doe wat nodig is

Don'ts

 • Opgeven
 • Negatief denken

Bron

http://www.newstart.nl/blog/de-juiste-mentaliteit-voor-succes/

Meer uitleg