Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Lichaam & geest » Yoga
Yoga

Hoe vind ik de yogales die bij me past
Hoe vind ik de yogales die bij me past

Door: Irene Herbers

'Ik wil een yogi of yogini worden', zo heb je besloten. Maar waar moet je beginnen? Ashtanga, Vinyasa, Iyengar: er zijn er zoveel soorten yogalessen! Hoe kom je erachter welke vorm de jouwe is? En waar moet een yogaschool of yogadocent aan voldoen? Elsie Matthijsens is yogalerares en Nike-trainer. Ze runt een populaire yogaschool in Antwerpen. Hier vertelt ze waar je op moet letten als je kiest voor een vorm, school of docent.


Home » Lichaam & geest » Yoga

5 Hoe doe ik de zonnegroet
Hoe doe ik de zonnegroet

Door: Erik Weijers

De zonnegroet is een poweryoga-oefening die goed te doen is voor mensen zonder ervaring met yoga. Ook uitstekend als opwarming en om flexibeler te worden voor andere sporten. Als je hem heel rustig uitvoert, werkt hij meditatief. Voer je hem snel en vaak achter elkaar uit, dan is het zweten geblazen...


Home » Lichaam & geest » Yoga

Hoe leer ik mijn kinderen yoga
Hoe leer ik mijn kinderen yoga

Door: Merel van der Lande

Een kinderyogales is heel anders dan een les voor volwassenen, weet kinderyogadocent Helen Purperhart. Er wordt gespeeld, gepraat en getekend. De jonge yogi’s en yogini’s leren de houdingen spelenderwijs en oefenen ongemerkt om bewuster te ademen. Je kinderen yoga leren is dan ook niet een kwestie van je eigen yogalessen kopiëren.


Home » Lichaam & geest » Yoga

Hoe beoefen ik Bharata yoga

Door: Merel van der Lande

Bharata yoga. Het klinkt als een eeuwenoude vorm van yoga, maar dat is het niet. Bharata yoga, ook wel Critical Alignment yoga genoemd, is ontwikkeld door de Nederlandse yogadocent Gert van Leeuwen. Het is een bijna wetenschappelijk onderbouwde methode om negatieve houdingen, bewegingen en gedachten te leren doorbreken. Hoe je dat doet, lees je - in het kort - in deze Hoedoe.


Home » Lichaam & geest » Yoga

4 Hoe beoefen ik Qigong
Hoe beoefen ik Qigong

Door: Adine Versluis

Qigong is een oude, Oosterse vorm van beweging die ervoor zorgt dat je lichaam en geest in balans komen. Het is nog niet zo heel erg bekend in Nederland, maar komt steeds meer op. Logisch, want met qigong kun je heerlijk ontspannen. Het is eigenlijk het beste te omschrijven als een soort dynamische meditatie. Maar hoe werkt het eigenlijk?


Home » Lichaam & geest » Yoga

Hoedoeners in de spotlight
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!