Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Maatschappij » Politiek
Politiek

4 Hoe richt ik een politieke partij op

Door: Cindy Kamstra

Als je niet tevreden bent met 'de politiek' in ons land en vindt dat je het zelf veel beter kunt, is het het overwegen waard om je eigen politieke partij op te richten. Dat is helemaal niet zo moeilijk als het klinkt. Sterker nog: iedereen kan het!


Home » Maatschappij » Politiek

4 Hoe word ik fractievoorzitter
Hoe word ik fractievoorzitter

Door: Cindy Kamstra

Een fractievoorzitter is als het ware het "visitekaartje" van zijn of haar partij. Niet alleen in de Tweede Kamer zijn fractievoorzitters te vinden, maar ook in de gemeenteraad. Maar hoe word je dat nu eigenlijk, fractievoorzitter? Elly Konijn, fractievoorzitter van D66 in Alkmaar, legt het uit.


Home » Maatschappij » Politiek

3 Hoe stem ik bij de Tweede Kamerverkiezingen

Door: Erik Weijers

Er is in Nederland al lang geen stemplicht meer. Toch blijven mensen stemmen, vaak uit principiële overtuiging dat stemmen een democratisch recht is dat je niet moet laten schieten. Maar hoe vervul je deze taak op een verantwoorde manier? Politicoloog Ivan Wecke vat de missie samen: 'Als je weloverwogen je stem wilt uitbrengen, dan moet je twee vragen voor jezelf beantwoorden. Ten eerste: wat vind ik van deze maatschappij en hoe die in elkaar steekt? Ten tweede: welke partij sluit het best op deze ideeën aan?'


Home » Maatschappij » Politiek

3 Hoe beïnvloed ik de gemeentepolitiek
Hoe beïnvloed ik de gemeentepolitiek

Door: F. Nelissen

De verkeersdrukte in je wijk loopt de spuigaten uit. Je fiets is voor de zoveelste keer gejat. De wachtrijen voor kinderopvang zijn veel te lang. Allemaal zaken waarvan je graag zou willen dat de gemeente er meer aandacht aan zou besteden. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Oftewel, hoe beïnvloed je de gemeentepolitiek?


Home » Maatschappij » Politiek

Hoedoeners in de spotlight
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Marieke van Oosterhout
Lid sinds: 31 maart 2008
Aantal Hoedoes: 24
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!