Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Mode & uiterlijk » Schoenen » Hoe loop ik schoenen in
3

Hoe loop ik schoenen in

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 9 dagen
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
In de winkel zaten die nieuwe schoenen nog heerlijk, maar nu je zelf een nieuw paar hebt meegekregen blijken ze toch niet zo comfortabel te zijn. Tenminste, zo lijkt het. De schoenen in de winkel zijn al zo vaak gepast, dat ze al ingelopen zijn. Jouw nieuwe schoenen moeten nog ingelopen worden. Gelukkig is dat een kleine moeite die je veel ongemak kan besparen, mits je er even de tijd voor neemt.

Hoedoe door: Adine Faber-Versluis

Bekijk het profiel van Adine Faber-Versluis
Aantal Hoedoes: 469


Benodigdheden

 • Schoenen
 • Een klein beetje geduld
 • Pen en papier
 • Sokken
 • Blarenpleisters (optioneel)

Stappen

 1. Maak een schema

  Voor het inlopen van je schoenen kun je een eenvoudig schema volgen. Dit schema duurt, afhankelijk van de moeite die je normaal gesproken hebt met het inlopen van schoenen, vijf tot negen dagen. Wanneer je niet heel gevoelige voeten hebt, dan kun je het snelste schema aanhouden. Dit schema vraagt om 2 uur op de eerste dag, 4 uur op de tweede en derde dag, 8 uur op de vierde dag, zodat je ze op de vijfde dag de hele dag aan kunt doen. Als je wel heel gevoelige voeten hebt, begin dan met een half uur op de eerste dag en bouw dit langzaam op naar de hele dag. Hierbij kun je denken aan een opbouw volgens het volgende schema: 0,5 – 1 – 2 – 2 – 4 – 4 – 6 – 8 – hele dag.

 2. Begin thuis

  Probeer je schoenen eerst zoveel mogelijk thuis in te lopen. Trek ze ’s avonds na je werk aan, loop de trap op en af en kook het eten met je schoenen aan. Wanneer je thuis bent kun je ze namelijk op ieder moment uittrekken, terwijl dit op je werk of op een feestje direct een stuk lastiger is.

 3. Zorg voor wat extra spanning

  Deze stap is niet voor iedere schoen nodig, maar kan heel praktisch zijn als je bijvoorbeeld laarzen of gesloten schoenen inloopt: loop erin rond terwijl je dikke sokken aan hebt. Je schoenen rekken hierdoor een klein beetje uit, waardoor ze straks nog beter zitten wanneer je er met blote voeten, dunne sokken of panty’s in gaat!

 4. Wissel regelmatig van schoenen

  Blijf regelmatig van schoenen wisselen, zowel tijdens je inloopperiode als daarna. Hierdoor voorkom je zere voeten en verdeel je de druk op je voeten op verschillende manieren.

 5. Controleer je voeten dagelijks

  Het kan zijn dat je de gevoeligheid van je voeten niet goed in weet te schatten; controleer ze daarom dagelijks en pas de draagtijd aan als je denkt dat dat nodig is. Signalen die aangeven dat je te snel wilt zijn onder andere rode plekken die niet direct verdwijnen. Als je daar last van krijgt, dan is het het beste om zolang deze plekken aanwezig zijn dezelfde draagtijd aan te houden.

 6. Onderhoud je schoenen

  Als je je volledige inloopperiode hebt volgehouden en de schoenen eenmaal ingelopen zijn, dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Dit doe je met een goede verzorging. Lederen schoenen vet je regelmatig in met ledervet of schoensmeer, zodat het leer soepel blijft. Dit zit lekkerder en voorkomt dat er barsten in het leer komen. Voor suède schoenen kun je een speciale spuitbus kopen. Vraag aan de verkoper hoe je jouw nieuwe schoenen het beste kunt onderhouden.

Do's

 • Loop je schoenen altijd in, dit is beter voor je voeten
 • Loop je trouwschoenen in! Veel bruiden vergeten dit, waardoor ze de helft van hun mooiste dag missen!
 • Neem een extra paar schoenen of slippers mee als je schoenen nog niet helemaal ingelopen zijn, terwijl je ze wel de hele dag nodig hebt

Don'ts

 • Forceer niets; met blaren loop je ook niet prettig!
 • Koop schoenen niet op de dag dat, of de dag voor je ze nodig hebt. Je kunt ze dan bijna niet meer inlopen
 • Koop geen knellende schoenen; als ze in de winkel al niet lekker zitten, dan verhelp je dit niet met inlopen

Bron

Schoenen inlopen

door Geerte op 11-08-2009 12:37
Een tip die ik ooit kreeg: Leg in allebei de schoenen een plastic zakje,vul dit met water en knoop dicht. Nu het geheel de diepvries in en 1 of 2 dagen laten liggen. Water zet uit als het bevriest, dus worden de schoenen automatisch iets opgerekt.