Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Mode & uiterlijk » Uiterlijke verzorging » Make-up » Hoe laat ik mijn lippen extra vol lijken
5

Hoe laat ik mijn lippen extra vol lijken

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 15 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe laat ik mijn lippen extra vol lijken
Volle lippen zien er sensueel en aantrekkelijk uit. Wil je mooie volle lippen zonder dat je hiervoor naar de botox moet grijpen? Dan tref je het! Er bestaan namelijk verschillende tips om je lippen een volle look mee te geven, zonder dat je het risico loopt op een stel onooglijk opgezwollen lippen!

Hoedoe door: Adine Faber-Versluis

Bekijk het profiel van Adine Faber-Versluis
Aantal Hoedoes: 469


Benodigdheden

 • Lipliner
 • Lippenstift of lipgloss
 • Lippenbalsem
 • Licht reflecterende concealer
 • Lipgloss met glitters
 • Tandenborstel (optioneel)

Stappen

 1. Maak je lippen zacht

  Volle lippen zien er niet mooi uit als de basis niet goed is. Verzorg je lippen daarom goed met een beetje lippenbalsem. De lippenbalsem maakt je lippen zacht en zorgt voor een beschermend laagje tussen je lippen en de lippenstift. Als je last hebt van kleine velletjes op je lippen, dan kun je die er zachtjes vanaf scrubben met een tandenborstel. Doe dit wel voorzichtig, want de huid op je lippen is erg gevoelig!

 2. Breng de concealer aan bij de liplijn

  Breng rond de buitenkant van je liplijn een licht reflecterende concealer aan. Normaal gesproken gebruik je deze lichtgetinte crèmeachtige foundation om oneffenheden op je huid te maskeren, maar een kleine hoeveelheid geeft ook een prima ondergrond voor lippenstift of oogschaduw. Vervaag deze concealer met je vinger. Je vervaagt zo de lijn van je eigen lippen én creëert met behulp van de reflectie van de concealer een schaduw die je lippen voller laat lijken.

 3. Trek de lijntjes

  Je kunt je lippen voller laten lijken door een liplijntje om de omtrek van je lippen te trekken. Volg daarom met een lipliner de omtrek van je mond en probeer het lijntje gedeeltelijk op of net iets buiten de contouren van je lip te trekken. Als de omtrek goed gelukt is, gebruik dan de lipliner om streepjes in je lippen te zetten, alsof je je lippen inkleurt. Hierdoor blijft de lippenstift beter zitten. Je lipliner hoeft niet perse in de kleur van je lippenstift te zijn; met een nude kleur kun je juist een extra natuurlijk effect bereiken. In plaats van je hele lip te omlijnen kun je ook alleen de welving van je bovenlip en je mondhoeken aanzetten met een lipliner.

 4. Breng lippenstift of lipgloss aan

  Breng nu je lippenstift of lipgloss aan binnen de getekende lijntjes. Werk van het midden uit naar beide zijkanten. Om ook je mondhoek netjes mee te nemen houd je je mond alsof je de ‘O’ zegt. Ga vervolgens met de zijkant van de lippenstift of gloss langs de zijkant van je mond. Als je je mond weer dichtdoet, zul je zien dat het kleine randje in je mondhoek nu ook de gewenste kleur heeft. Als er iets teveel kleur op is gekomen kun je dit weghalen door met je vingertop in je mondhoek naar binnen te vegen. Veeg nooit naar buiten, dan krijg je vlekken!

  Als je lippen in verhouding niet even groot zijn, dan kun je ze in balans brengen door twee verschillende tinten te gebruiken. Gebruik dan een donkere tint op de grotere lip en een lichtere tint op de kleine lip.

 5. Lipgloss: de finishing touch!

  Tot slot breng je een stipje lipgloss met glitters aan in het midden van je mond, met name op je onderlip. Dit wordt letterlijk het stralende middelpunt, want deze gloss trekt het licht aan en geeft daarmee de indruk dat je lippen nog voller zijn!

Do's

 • Teken je liplijntje iets buiten de contouren van je lippen - houd het wel natuurlijk!
 • Neem je lippenstift of lipgloss altijd mee; het kan voorkomen dat de kleur vervaagt, terwijl je lijntjes gewoon blijven staan. Bijwerken is een must!
 • Gebruik lipgloss met kaneel of menthol erin; er wordt gezegd dat deze stoffen je lippen voller maken

Don'ts

 • Gebruik geen lipliner die veel donkerder is dan je lippenstift
 • Lik niet aan je lippen, daar drogen ze alleen maar meer van uit

Bron

Boek Stralend mooi van top tot teen door Esme Floyd, Carlton Books Limited, 2004.