Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Mode & uiterlijk » Uiterlijke verzorging » Make-up » Hoe plaats ik valse wimpers
4

Hoe plaats ik valse wimpers

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 20 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe plaats ik valse wimpers
Niet iedereen is gezegend met mooie lange, donkere wimpers. Het gebruik van mascara kan helpen, maar tot op een bepaalde hoogte. Als je wimpers eens goed aan wilt vullen, of zelfs voor een extreem dramatische look wilt gaan, dan kun je het beste valse wimpers aanbrengen. Dit vergt wat oefening en geduld, maar is niet heel moeilijk!

Hoedoe door: Adine Faber-Versluis

Bekijk het profiel van Adine Faber-Versluis
Aantal Hoedoes: 469


Benodigdheden

 • Valse wimpers
 • Wimperlijm
 • Mascara
 • Kleine schaar
 • Pincet
 • Vochtig doekje
 • Vaseline
 • Spiegel
 • Transparante poeder + applicator

Stappen

 1. Kies je wimpers uit

  Afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken, kies je je wimpers uit. Ga voor lange, donkere wimpers als je op zoek bent naar een dramatisch effect. Als je juist je eigen wimpers wat aan wilt vullen, zonder er direct onnatuurlijk opgemaakt uit te zien, dan kun je beter voor wat subtielere individuele wimpers of wimperplukjes kiezen. De meeste wimpers kun je in complete setjes van twee stuks aanschaffen. Bewaar het doosje; als je de wimpers later nog eens wilt gebruiken kun je ze hierin bewaren.

 2. Poeder je oogleden

  Voor je de wimperlijm aanbrengt, gebruik je de applicator om wat transparante poeder op je oogleden aan te brengen. Als je oogschaduw wilt gebruiken, moet je dat ook nu op doen. Gebruik liever geen vloeibare oogschaduw op basis van olie, dan kleeft de lijm namelijk te sterk en dat wil je niet hebben!

 3. Knip de wimpers op maat

  Strookjes valse wimpers zijn vaak vrij lang, zodat ze op ieder oog passen. Knip ze daarom eerst op de maat van je oog. Doe dit door de wimpers met een pincet tegen de wimperlijn te houden. Knip het stukje dat je over hebt aan de kant van de buitenste ooghoek af. Voor een natuurlijk effect kun je ook de wimpers zelf wat inkorten. Knip de wimpers niet recht, maar schuin af; zo lijken ze meer op echte wimpers.

 4. Breng de wimperlijm aan

  Was eerst je handen, zodat er geen vettigheid op de wimpers komt. De wimperlijm aanbrengen is een precies karweitje. Het is het gemakkelijkst om een beetje lijm op je hand aan te brengen. Vervolgens schuif je heel voorzichtig de rand van de nepwimpers hieroverheen, zodat die helemaal voorzien is van een laagje lijm. Controleer voor het opplakken of de wimperrandjes wel echt goed kleven. Zorg dat er geen lijm op de wimpers zelf komt en breng de lijm niet rechtstreeks aan op je ogen!

 5. Plaats de wimpers

  Pak de wimpers op met een pincet en druk ze zo dicht mogelijk tegen je eigen wimpers. Als je geen vaste hand hebt, zet dan je elleboog op een tafel. Gebruik een spiegel om te zien wat je doet. Druk de wimpers zachtjes aan vanuit de buitenste ooghoek en werk zo naar binnen toe. Wacht ongeveer een halve minuut tot de lijm helemaal droog is. Let erop dat de wimpers goed vastzitten, vooral in het midden. Als de wimpers goed vast zitten, dan kun je jezelf gaan opmaken!

 6. Verwijder je wimpers na gebruik

  Als je de wimpers alleen wilde gebruiken voor een feestje, dan kun je ze erna weer van je ogen halen en ze later nog een keer gebruiken. Om de wimpers te verwijderen gebruik je de speciale remover die bij de wimpers wordt geleverd. Als er geen remover bij zit, dan heb je waarschijnlijk een lijm op waterbasis die je met een vochtig doekje kunt verwijderen. Trek nooit te hard, dan kun je je eigen wimpers meetrekken! Bewaar de wimpers in het originele doosje, dan blijven ze mooi in vorm voor een volgend gebruik. Hoe vaak je de wimpers opnieuw kunt gebruiken hangt af van de kwaliteit. Controleer daarom altijd goed of de wimpers bij nieuw gebruik nog steeds goed plakken

Do's

 • Knip de wimpers op maat voor je ze lijmt
 • Lees de instructies; er kunnen specifieke ‘regels’ gelden voor het gebruik van jouw wimperlijm
 • Oefen veel!

Don'ts

 • Laat geen wimperlijm in je ogen komen, gebeurt dit toch, spoel je oog dan onmiddellijk uit met koud water
 • Zomaar beginnen; lees altijd de gebruiksaanwijzing

Bron

Artikel ‘Valse wimpers aanbrengen voor wimperverlenging en mooie ogen’ door de Beauty Touch Studio

Meer uitleg