Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Natuur & milieu » Dieren » Vogels
Vogels

4 Hoe melk ik duiven
Hoe melk ik duiven

Door: Noortje van Dorp

Anders dan de titel doet geloven, heeft duiven melken weinig met melk te maken. Goed, een duif produceert wel een soort melkachtige substantie in haar krop waarmee de kleintjes gevoed worden nadat ze uit het ei zijn gekropen. Maar duiven melken betekent niets meer dan het houden van duiven. Er zijn verschillende manieren om duiven te houden, bijvoorbeeld voor de sier of gewoon voor de gezelligheid. De meest actieve duivenhobby (onlangs heeft een Zutphense rechter bepaald dat duiven melken geen sport maar een hobby is en duivenmelkers 21% BTW moeten betalen over de registratieringen) is toch wel het wedstrijdvliegen met postduiven. Op onverklaarbare wijze kunnen de beestje op duizend kilometer afstand feilloos de weg terug naar hun hok vinden. Een betere trouwe vriend(in) kun je je niet wensen. De do’s en don’ts voor een nieuwe hobby.


Home » Natuur & milieu » Dieren » Vogels

3 Hoe weer ik meeuwen van mijn dak
Hoe weer ik meeuwen van mijn dak

Door: Adine Faber-Versluis

Meeuwen zijn allang niet meer alleen op het strand te vinden. Ze nestelen graag in de stad, het liefst op platte daken. Een vuilcontainer of visboer in de buurt vinden ze prettig, maar is geen vereiste. Ze veroorzaken veel overlast: niet alleen laten ze hun uitwerpselen gewoon overal vallen, ze krijsen ook dag en nacht tegen elkaar. En hoewel meeuwen tot de meest hardnekkige vogels behoren, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ze van je dak te weren.


Home » Natuur & milieu » Dieren » Vogels

Hoe help ik vogels de winter door

Door: Adine Faber-Versluis

Niet alle vogels zoeken in de winter hun heil in warmere landen. Sommige vogeltjes blijven in Nederland en merken dat het best lastig is om genoeg eten te vinden. Wij kunnen die vogels de winter door helpen, door ze een beetje extra te voeden. Maar wat kun je het beste doen en wat kun je beter laten?


Home » Natuur & milieu » Dieren » Vogels

Hoedoeners in de spotlight
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Marieke van Oosterhout
Lid sinds: 31 maart 2008
Aantal Hoedoes: 24
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!