Persoonlijke hulpmiddelen
Auto

Hoe bereis ik de wereld met mijn eigen auto
Hoe bereis ik de wereld met mijn eigen auto

Door: Irene Herbers

Je bent een vrijheidsbeest, een goed chauffeur en je hebt besloten de wereld op eigen wielen te gaan bereizen. Dat heeft nogal wat voordelen boven andere vormen van transport. Zo kun je veel meer meenemen dan op een motor, fiets of in een rugzak en je hebt je huisje altijd bij je. Bastienne Wentzel en Erwin Voogt kennen de voordelen van het nomadenbestaan op vier wielen al jaren. Zij gaan bijna altijd met hun eigen Land Cruiser op pad en deden dat ooit twee volle jaren achter elkaar. In en rond India om precies te zijn. In deze hoedoe zet Bastienne de beginselen uiteen. Zo bereid je een reis met eigen auto voor.


Home » Reizen & vakantie » Vervoer » Auto

3 Hoe verwissel ik een wiel van mijn camper
Hoe verwissel ik een wiel van mijn camper

Door: Noortje van Dorp

Het zonnetje schijnt, de raampjes zijn helemaal naar beneden gedraaid en keihard meezingend met je favoriete vakantiecd toer je met je kampeerbusje op je dooie akkertje richting het zuiden. Heerlijk...vakantie! Totdat je opgeschrikt wordt door een harde knal en je kampeerbusje gevaarlijk gaat zwabberen. Lekke band! Rustig rijd je je busje naar de rechterkant van de weg. En nu? Ben je verzekerd voor pechhulp, dan kan je de nodige telefoontjes met Nederland gaan plegen. Of je bespaart jezelf heel wat tijd en irritaties en stroopt gewoon zelf de mouwen op.


Home » Reizen & vakantie » Vervoer » Auto

Hoe bouw ik een bestelbusje om tot camper
Hoe bouw ik een bestelbusje om tot camper

Door: Noortje van Dorp

Het lijkt bij iedereen hoog op het wensenlijstje te staan: een busje om de wereld mee rond te toeren. Velen laten die droom voor wat het is, anderen streven hem wel na. Een kampeerbusje is leuk, maar ook erg duur. Wil je geld uitsparen? Ga dan zelf aan de slag en bouw een bestelbusje om tot kampeerauto.


Home » Reizen & vakantie » Vervoer » Auto

Hoe stel ik caravanspiegels af
Hoe stel ik caravanspiegels af

Door: Zwen Numan

Als het zicht naar achteren via de gewone autospiegels verhinderd wordt door je caravan als deze achter uw auto gekoppeld zit. Je kunt dan niet helemaal langs je caravan naar achteren kijken. In dat geval zijn extra spiegels links en rechts van je buitenspiegels wettelijk verplicht


Home » Reizen & vakantie » Vervoer » Auto

Hoedoeners in de spotlight
Marieke van Oosterhout
Lid sinds: 31 maart 2008
Aantal Hoedoes: 24
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Bastienne Wentzel
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 59
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!