Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Reizen & vakantie » Vervoer » Vliegtuig » Hoe vermaak ik me tijdens een lange vlucht
3

Hoe vermaak ik me tijdens een lange vlucht

Document acties
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Oei oei oei, wat is vliegen toch saai. Denk jij daar ook zo over? Kun jij je tijdens lange vluchten niet vermaken of zie je er steeds huizenhoog tegenop? Misschien heb je hier wat aan. Deze hoedoe geeft tips om een transatlantische vlucht door te komen.

Hoedoe door: Irene Herbers

Bekijk het profiel van Irene Herbers
Aantal Hoedoes: 54


Benodigdheden

 • muziek
 • film
 • laptop
 • spelletjes
 • lectuur
 • slaappilletje (optioneel)
 • reisgids

Stappen

 1. Neem je favoriete muziek mee

  Muziek beluisteren is optimaal ontspannen. Vergeet je iPod of mp3-speler niet, want de muziek aan boord stelt meestal niet zoveel voor.

 2. Stippel je reisroute uit

  Wat zijn lange vluchten toch ideaal als je thuis geen tijd hebt gehad om je reis te plannen. Pak een schrift, een pen, een reisgids en amuseer je. Waar wil je heen? Hoe kom je daar het best? Wat wil je zien? Ga er eens lekker voor zitten, je hebt uren de tijd om je reisroute te bepalen. Wat wil je eigenlijk nog meer.

 3. Verzamel boeiende lectuur

  Hou je van lezen, sla je slag. Tijdens die lange vlucht heb je eindelijk eens tijd voor dat leuke of interessante tijdschrift of voor de laatste roman van jouw favoriete auteur. Al ruim voor vertrek leg jij een boeiende verzameling aan. Daarmee vlieg je niet alleen door de ruimte, maar ook door de tijd. 

 4. Bekijk de nieuwste films

  Je eigen tv-schermpje. Als er iets fantastisch is aan een lange vlucht... Bekijk het programma-aanbod. Met een beetje mazzel zap jij jezelf de hele wereld over. 

 5. Speel

  Neem leuke reisspelletjes mee. Veel spelen, bijvoorbeeld Triviant, hebben ook reisverpakkingen. Vraag daarnaar in de winkel. Je kunt ook een stok kaarten meenemen of een gameboy. Nu nog een reisgezel die daar ook van houdt. 

  Tip! Er zijn ook magnetische reisspelletjes. Best handig, zo raak je de onderdeeltjes minder snel kwijt.

 6. Doe aan denksport

  Kruiswoordraadsels, sudoko's, anagrammen. Zijn er puzzelfanaten die niet van lange vluchten houden? Denksportpuzzels zijn een geweldig alternatief om transatlantische vluchten te overleven. Maak dat je daar van houdt en sla ze van tevoren in.

 7. Neem je laptop mee aan boord

  Bekijk je eigen films, beluister een podcast, bekijk je foto's, surf op het Internet, download muziek, doe een computerspelletje of werk gewoon door. Reis je altijd met een laptop, dan heb je er binnenkort - althans, dat is naar verwachting - een vorm van vliegtuigvermaak bij. Als het goed is kun je straks aan boord internetten. Je stapt in, klapt je laptop uit en je doet alsof je thuis bent: time flies.

  Tip! Zorg tegen die tijd wel voor een opgeladen accu.

 8. Diazepam!

  En tot slot, als het écht niet anders kan! Neem één Diazepammetje, een flink glas water en gorgel goed. Slik en slaap! Tot over een uurtje of acht.

Do's

 • Denk er het beste van
 • Kijk niet op je horloge

Don'ts

 • Gaan zitten chagrijnen
 • Je ergeren aan je medepassagiers