Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Reizen & vakantie » Vervoer » Vliegtuig » Hoe vind ik een goedkoop ticket
4

Hoe vind ik een goedkoop ticket

Document acties
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Vlieg voor slechts een eurootje naar Barcelona. Bam! Je ziet de reclame, laat alles uit je handen vallen, surft meteen naar de website, maar helaas: op de gewenste datum krijg je het niet voor elkaar. Andere mensen wel. Zij vliegen altijd voor een euro, voor 14,99 of een ander fijn bedrag. Hoe doen ze dat?

Hoedoe door: Irene Herbers

Bekijk het profiel van Irene Herbers
Aantal Hoedoes: 54


Benodigdheden

 • De mogelijkheid om op impopulaire tijden te vliegen. Doordeweeks dus en in het laagseizoen.

Stappen

 1. Begin bij de specialisten

  Als je tarieven wilt vergelijken, doe dan niet wat anderen al voor je gedaan hebben. Bezoek gewoon wat vergelijkingssites in plaats van tientallen luchtvaartmaatschappijen. Enkele specialisten zijn:

 2. Zoek op dinsdag en woensdag

  Veel maatschappijen publiceren hun nieuwe aanbiedingen op doordeweekse dagen. Zo zijn dinsdag en woensdag populair. Vliegticketaanbiedingen zijn maar beperkt beschikbaar: je begint dus het beste op deze dagen met zoeken. En meteen boeken!

 3. Vertrek doordeweeks

  Doordeweeks vertrekken loont. Vooral op woensdag zijn er veel goedkopere tickets . Wil je goedkoop vliegen, vertrek dan niet in het weekend. De dinsdag, woensdag en donderdag zijn meestal de goedkoopste vliegdagen. Wat ook vaak goedkoop is, is dit: heen op zondag, retour op dinsdag of woensdag.

 4. Boek online

  Boek je telefonisch, dan betaal je reserveringskosten, online niet. Boeken via Internet kan soms 25 euro schelen.

 5. Boek zo vroeg mogelijk

  Last minute tickets zijn allang niet meer de goedkoopste. Vlieg je tijdens de pieken, zoals schoolvakanties, dan moet je vroeg boeken. Het liefst maanden van tevoren, ook bij de lowcost maatschappijen! Ben je flexibel en niet afhankelijk van schoolvakanties, dan loont het meestal wel om wat langer te wachten. In het laagseizoen (bijvoorbeeld maart, juni of november) kun je gerust wachten op een mooie aanbieding.

 6. Kijk verder dan Schiphol

  Waarom altijd vliegen vanaf Schiphol? Brussel, Düsseldorf en Eindhoven zijn helemaal niet zo ver weg. Vliegen vanaf deze goedkopere luchthavens kan tientallen euro's schelen. Vergelijk deze tarieven dus ook.

 7. Dubbelcheck

  Is een vlucht waar je een oogje op had bij het (online)reisbureau uitverkocht, ga dan naar de website van luchtvaartmaatschappij waar je mee wilde vliegen. Even dubbelchecken dus.

 8. Nieuw vluchtschema? Boeken!

  Bodemtarieven zijn beschikbaar op het moment dat het nieuwe vluchtschema uitkomt. Abonneer je op de nieuwsbrief van je favoriete luchtvaartmaatschappij. Je krijgt dan vanzelf bericht zodra de tickets voor het komend seizoen te boeken zijn.

 9. Zoek nieuwe bestemmingen

  Prijsvechters die met nieuwe bestemmingen komen, lanceren die vaak met superaanbiedingen. Ryanair is hier bijvoorbeeld een ster in. De lowcost airline is geliefd en gehaat om zijn gratis tickets naar bestemmingen die een zetje nodig hebben. Abonneer je op de nieuwsbrief van Ryanair.

Do's

 • Reis op impopulaire tijdstippen
 • Wees flexibel. Een dagje eerder vertrekken of aankomen, kan schelen in de prijs.
 • Verander van bestemming: als de goedkoopste tickets al vergeven zijn, vlieg je toch gewoon naar een andere stad?
 • Beslis meteen. Voorkom dat er iemand anders met het beste tarief vandoor gaat.

Don'ts

 • Vlieg niet tijdens schoolvakanties
 • Vlieg niet rond de feestdagen
 • Vlieg niet op zaterdag

Bron