Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Reizen & vakantie » Budgett(r)ips » Hoe vier ik mijn vakantie zonder geld
4

Hoe vier ik mijn vakantie zonder geld

Document acties
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Je hebt vakantie, maar geen cent te makken. Goedkoop vakantie vieren kan. Op velerlei manieren. Hoe creëer je een vakantiegevoel zonder geld? Wat inspiratie voor een bijna gratis vakantie.

Hoedoe door: Irene Herbers

Bekijk het profiel van Irene Herbers
Aantal Hoedoes: 54


Benodigdheden

 • Creativiteit
 • Doe-mentaliteit
 • Geen gezeur
 • Avontuurlijke instelling

Stappen

 1. Ruil je woning

  Leven in een andere omgeving voelt als vakantie: je bent er eventjes helemaal uit. Verschillende websites bieden zoekmogelijkheden voor een ruilhuis. Over de hele wereld. Om mee te doen moet je een vakantiehuis in de aanbieding hebben en hiermee bedoel ik geen mistroostige kamer op een gribusplek, maar een heuse vakantiestek

  Trek in een woningruil? Kijk eens bij Intervac of bij: Green Theme International.

 2. Doe kost-niks activiteiten

  Wandelen, fietsen, zwemmen. Nederland heeft natuurgebieden te over en ook aan gratis zwemwater is er hier geen gebrek. Verzamel prachtige wandelingen of fietstochten op het Internet en bezoek het meer of de zee in plaats van een zwembad.

 3. Ga liften en kampeer

  Liften is de goedkoopste manier om van A naar B te komen en een tent zet je overal op. Knoop dus je tent en matje aan je rugzak en ga naar de snelweg. Nog beter laat je jezelf afzetten op een truckerplaats, bijvoorbeeld bij een groot tankstation. Check de nummerborden (en chauffeurs), knoop een gesprek aan en vraag of en tot hoever je mag meerijden. Eenmaal op de bestemming zoek je een kampeerplaats. 

 4. Ga gewapend met een picknickmand naar gratis attracties

  In de zomer is er zoveel te doen. En een heleboel dingen zijn nog gratis ook, maar eenmaal ter plekke betaal je je nog altijd blauw aan het vertier voor de inwendige mens. Zeker met kinderen lopen smakelijke uitgaven snel hoog op. Bombardeer je picknickmand tot trouwste attractiegezel. Jij gaat nooit meer op pad zonder je eigen drinken en lekkers

 5. Word reisleider

  OK, welbeschouwd heb je zo niet echt vakantie, maar je komt ver voor weinig en je bent lekker in de vakantiesfeer. Heel wat reisorganisaties werven reisleiders voor het zomerseizoen. Reisleiders zijn sociale dieren. Voor dit baantje heb je geen diploma nodig, wel: een enthousiaste instelling, probleemoplossend vermogen en gevoel voor entertainment. 

  Op ReisWijs kun je vacatures vinden voor reisleiders.

 6. Logeer bij familie in het buitenland

  Heb je familie in het buitenland? Bel ze op en vraag of je een weekje mag logeren. 

 7. Maak vrienden in het buitenland

  Naar welk land zou je graag op vakantie willen? Via Internet maak je gemakkelijk vrienden over de hele wereld. Bezoek een forum over je favoriete vakantieland, sla aan het chatten en maak dat je wordt uitgenodigd.

 8. Doe vrijwilligerswerk

  Jij steekt graag je handen uit de mouwen en hoeft niet zo nodig te bakken aan het strand? Je kunt overal ter wereld vrijwilligerswerk doen. In ruil voor kost en inwoning en soms zelfs een ticket... 

 9. Ga WWOOFen

  Tegen kost en inwoning werken, overal ter wereld. Dat is WWOOFen. Bij de hoedoe Hoe word ik een WWOOFer lees je hoe je dat doet.

Do's

 • Zit voor een dubbeltje op de eerste rang

Don'ts

 • Zeur niet over je geldprobleem. Zie je probleem als een uitdaging en maak er het beste van.

Bron