Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Reizen & vakantie » Budgett(r)ips » Hoe boek ik een vakantie online?

Hoe boek ik een vakantie online?

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe boek ik een vakantie online?
Jaren geleden was het de normaalste zaak van de wereld om naar een reisbureau te gaan voor een vakantie. Dit kan tegenwoordig ook nog steeds, maar er zijn vandaag de dag echter nog maar weinig mensen die dit doen. Zo wordt een vakantie tegenwoordig steeds vaker via het internet geboekt. In dit artikel leggen we je uit hoe je online een vakantie boekt.

Hoedoe door: Femke

Bekijk het profiel van Femke
Aantal Hoedoes: 31


Benodigdheden

 • Internet
 • Computer
 • Creditcard of bankpas

Stappen

 1. Vergelijk verschillende aanbieders

  Iedere aanbieder biedt een ander aanbod vakanties en accommodaties. Vergelijk daarom de verschillende aanbieders met elkaar. Dit levert je niet alleen de leukste vakantie en accommodatie op, maar scheelt je uiteindelijk ook veel geld. Door te vergelijken kun je ook kiezen voor de goedkoopste vakantie. Daarnaast kun je precies kiezen waar je naar op zoek bent. Hou je van een luxe hotel of juist van een kampeer vakantie? Of ga je voor glamping? En ga je alleen met je partner op vakantie of met het hele gezin? Jouw wensen zullen dan waarschijnlijk heel anders zijn. Misschien wil je dan juist wel een groot zwemparadijs in plaats van een romantische bed and breakfast. Door gebruik te maken van filters, ga je gericht op zoek naar jouw perfecte vakantie.

 2. Begin op tijd

  Door vroegtijdig te starten met de zoektocht naar een vakantie, heb je kans dat er vroegboekkortingen gelden. En dat is natuurlijk fijn voor de portemonnee! Daarnaast voorkom je dat de camping of het hotel al volgeboekt is. Veel mensen die op een camping verblijven met hun gezin, leggen meteen de vakantie voor het jaar erop al vast. Dit zorgt ervoor dat campings vaak al vroeg vol zitten. Zeker als je in het hoogseizoen op vakantie wilt gaan. 

 3. Lees reviews en blogs

  Op internet vind je tegenwoordig overal reviews. Zo ook over vakanties. En deze kunnen erg nuttig zijn als je een vakantie gaat boeken. Slechte ervaringen met hotels, geluidoverlast, hygiëne of anders zaken worden vaak gedeeld via internet. Dit geeft jou al een kijkje in keuken.

  Daarnaast vind je op internet heel veel gave reisblogs. Je haalt hier veel tips en inspiratie uit voor jouw volgende vakantie. Niet alleen qua accommodatie, maar ook voor een goed restaurant, fijn strand of een leuke bar. Het is daarom aan te raden om wat websites af te struinen en je alvast lekker in te lezen.

 4. Neem de tijd

  Online een vakantie boeken is een fluitje van een cent. Binnen een paar stappen heb je een vakantie geboekt en hoef je alleen nog de koffers te pakken. We raden je echter aan om de tijd te nemen. Er is zoveel te vinden en er zijn zoveel leuke plekjes te ontdekken. Boek daarom nooit overhaast. Door de tijd te nemen, even te overleggen met wat vrienden of familie en andermans tips te horen, vorm je een beter beeld van wat je nou wel of niet wilt. Je kunt er rustig over nadenken en dan boeken. Je weet dan zeker dat je de juiste vakantie boekt.

Do's

 • Vergelijk verschillende aanbieders
 • Probeer buiten het hoogseizoen te boeken
 • Lees reviews
 • Boek zo vroeg mogelijk

Don'ts

 • Boek niet bij een accommodatie die geen reviews heeft
 • Boek niet te laat, want dan mis je de vroegboekkortingen
 • Boek op tijd om volgeboekte campings en hotels te voorkomen

Bron

Meer uitleg