Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Reizen & vakantie » Budgett(r)ips » Hoe kan ik betaalbaar naar Disneyland

Hoe kan ik betaalbaar naar Disneyland

Document acties
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe kan ik betaalbaar naar Disneyland
Pretparken zijn erg duur. Met het entreekaartje ben je er helaas nog niet, de kosten op het park zijn vaak de grootste kostenpost. Dit is niet anders bij Disneyland Parijs. In dit geef ik je daarom een aantal tips om betaalbaar naar Disneyland Parijs te kunnen gaan.

Hoedoe door: Louis Haagma

Bekijk het profiel van Louis Haagma
Aantal Hoedoes: 1


Benodigdheden

 • Internet, vrienden die ook kinderen hebben, zelfbeheersing

Stappen

 1. Schaf een jaarkaart aan

  Het klinkt wat raar maar één van de meest waardevolle tips om betaalbaar naar Disneyland te kunnen gaan is door een jaarkaart aan te schaffen en deze te delen met vrienden. Door ook het bedrag te delen scheelt dit al snel een paar tientjes op een ´normaal´ toegangskaartje. Helemaal als je er nog een derde gezin in de afspraak kunt betrekken kan het erg veel geld schelen!

 2. Bespaar op de reis naar Parijs

  Je zult hoe dan ook eerst naar Parijs moeten bereiken, wil je naar Disneyland. Dit kan op verschillende manieren zoals het vliegtuig, eigen auto, de trein of de bus. Wat voor jou en je familie het voordeligst is, is sterk afhankelijk van de samenstelling. De laatst variant (bus) is vaak de goedkoopste variant wanneer je met weinig man bent, bijvoorbeeld een stel. Als je met de hele familie gaat (bijvoorbeeld twee volwassenen en drie kinderen) loont het zeker om 'gewoon' met de auto te gaan. 

 3. Bepaal van te voren wat je wel en niet wilt zien

  We weten het allemaal, maar toch doen we het ook allemaal: impuls aankopen / beslissingen. Wanneer je van te voren bijvoorbeeld weet welke van de twee parken je wilt bezoeken (of beide) en wat je met het (avond)eten doet creëer je duidelijkheid voor jezelf en de kinderen. Bepaal van te voren ook al of en waar je bijvoorbeeld een souvenir aanschaft, buiten de parken is dit over het algemeen stukken voordeliger ;-)

 4. Verblijf op een camping

  Je associeert het niet snel met Disneyland Parijs maar in de zomer is het een goed idee om in de omgeving te gaan kamperen. Dit is over het algemeen stukken goedkoper dan een hotel en waarschijnlijk nog leuker ook (vooral wanneer je kinderen hebt). Er zijn verschillende campings in de omgeving zoals Le Village Parisien, Le Soleil de Crécy en Parc de la Colline. 

 5. Wacht geduldig op een aanbieding

  Als het niet is gelukt om een jaarkaart aan te schaffen doe je er goed aan om naar aanbiedingen te gaan speuren. Verschillende aanbieders zoals Oad, Arke of Kras bieden om en om interessante aanbiedingen aan. Soms krijg je tot zo'n 40% korting. Het nadeel hiervan is echter wel dat het vaak niet alleen het kaartje is, maar ook de reis en overnachting. Hierdoor heb je weer minder speling om te besparen op andere onderdelen van het uitje.