Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Reizen & vakantie » Budgett(r)ips » Hoe voorkom ik bijbetalen voor mijn koffer op het vliegveld

Hoe voorkom ik bijbetalen voor mijn koffer op het vliegveld

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Als je teveel gewicht in je koffer hebt zitten kan het voorkomen dat je een flinke smak geld moet bijbetalen op het vliegveld. Er zijn een aantal manieren waarop je dit kan voorkomen.

Hoedoe door: Annemiek

Bekijk het profiel van Annemiek
Aantal Hoedoes: 2


Benodigdheden

 • Koffer
 • Handbagage
 • Kofferweegschaal

Stappen

 1. Boek slim

  Let er bij het boeken op dat je altijd vooraf betaalt voor het mogen meenemen van een koffer in het bagageruim. Bij Ryanair, en ook andere maatschappijen die goedkope vliegtickets aanbieden, zitten koffers namelijk niet standaard bij de prijs inbegrepen. Hierdoor kan je een hoop geld besparen als je alleen handbagage meeneemt, maar als deze dan te zwaar of te groot is moet deze alsnog ingecheckt worden. En dit is dan een stuk duurder dan wanneer je het vooraf al regelt.

 2. Verdiep je in de bagageregels

  Zorg er altijd voor dat je goed controleert wat de specifieke regels voor het meenemen van bagage zijn voor de maatschappij en de bestemming van je reis. Dit kan nogal eens wisselen. Bovendien mag je vaak best veel handbagage meenemen. Bij KLM bijvoorbeeld mag je handbagage 12 kilo wegen en mag je daarnaast ook nog eens een handtas of laptoptas meenemen

 3. Pak je bagage slim in

  Stop zoveel mogelijk zware spullen, zoals boeken en schoenen, in je handbagage. Hierdoor heb je in je koffer meer gewicht over voor andere dingen. Bovendien is het niet nodig om je hele beautycase mee te sjouwen. Basisproducten als shampoo en douchegel kan je in de supermarkt op de plaats van je bestemming kopen (en ook weer achterlaten als je weer naar huis gaat). De producten die je écht mee moet nemen, kan je overgieten in kleine flesjes.

 4. Weeg en meet je bagage vooraf

  Schaf een speciale kofferweegschaal aan. Je koffer proberen te balanceren op een gewone personenweegschaal, wil meestal niet echt lukken. Een kofferweegschaal is een klein apparaatje met een haak eraan, waar je je koffer aan optilt. Ook zit er bij sommige iets duurdere modellen een meetlint ingebouwd, waardoor je ook de afmetingen van je bagage kan controleren.

Do's

 • Bereid je goed voor
 • Weet de regels

Don'ts

 • Te veel spullen meenemen