Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Reizen & vakantie » Voorbereiding » Hoe vraag ik een ESTA aan?

Hoe vraag ik een ESTA aan?

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 30 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Als je als inwoner van Nederland of België naar de Verenigde staten wilt heb je een ESTA nodig. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization, het is een elektronische reisvergunning. Je hebt een ESTA alleen nodig als je de Verenigde Staten via de lucht of via zee binnenkomt, als je over land reist hoef je alleen een formulier in te vullen. Een ESTA heb je ook nodig als je alleen op doorreis bent. Met een ESTA mag je maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten verblijven en de vergunning geldt alleen voor een zakenreis of toeristisch bezoek.

Hoedoe door: Femke

Bekijk het profiel van Femke
Aantal Hoedoes: 31


Benodigdheden

 • Geld
 • Paspoort dat voor de hele duur van de reis geldig is.
 • Een verblijfsadres of aanspreekpunt in de VS
 • Je meest recente werkgeversgegevens
 • Computer
 • Internetverbinding
 • Bankpas of creditcard

Stappen

 1. Wel of geen hulp van een expert?

  Bedenk of je de ESTA direct via de website van het Department of Homeland Security van de V.S. wilt aanvragen of via een gespecialiseerd bureau. Voordeel van zelf aanvragen is dat het goedkoper is. Een groot voordeel van het inschakelen van een specialist is dat je persoonlijke assistentie in het Nederlands kan krijgen. Ook wordt je aanvraag vooraf gecontroleerd op eventuele fouten. En bovendien heb je niet perse een creditcard nodig, je kan bijvoorbeeld ook via IDEAL betalen.

 2. Documenten verzamelen

  Zorg dat je de benodigde documenten bij de hand hebt voor je het internet opgaat. Controleer in ieder geval de geldigheidsduur van je paspoort. Bedenk ook welk adres je op wil geven als verblijfsadres of aanspreekpunt. Als je een rondreis gaat maken kan je bijvoorbeeld het eerste adres waar je overnacht opgeven als verblijfsadres. 

 3. Esta aanvragen

  Ga naar de gekozen site en vul de gevraagde gegevens zo nauwkeurig mogelijk in. Gegevens die je invult moeten exact hetzelfde zijn als in je paspoort. Betaal via de betaalknop met IDEAL of je creditcard . De ESTA komt binnen 72 uur in je mailbox.

Do's

 • - Maak voor de zekerheid een printje van de mail waarin je ESTA bevestigd wordt. De ESTA is elektronisch dus deze print hoef je niet te laten zien bij de douane, maar als er iets is met je paspoort is het een handige backup.

Don'ts

 • - Vraag je ESTA niet op het allerlaatste moment aan, het kan maximaal 72 uur duren voor je de ESTA binnen hebt.

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Petra Megens
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 17
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!