Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Reizen & vakantie » Wereldreis
Wereldreis

Pak jij voor langere tijd je biezen, dan ben je met hoedoe.nl zomaar niet klaar. Het staat hier vol reis- en vakantiehoedoes en voor de wereldreiziger in spe zitten er daar een boel interessante bij. Lees dus verder dan je neus lang is en hou ook de gerelateerde hoedoes in de gaten. Wij wensen je nu alvast veel voorpret en voor straks een behouden vaart.

5 Hoe word ik wereldreiziger
Hoe word ik wereldreiziger

Door: Irene Herbers

"De één fietst voor de wereldvrede naar Zuid-Afrika en de ander doorkruist de Amazone op zoek naar die bijzondere vlinder. Iedereen fantaseert wel eens over het maken van een lange reis, ver van huis. Steeds meer mensen willen zo aan het doffe harnas van de werkweek ontglippen. En geef ze eens ongelijk", zo zegt Marcel Gansevoort. De initiatiefnemer van reisomdewereld.nl is ook samensteller en auteur van het boek 'Hoe word ik wereldreiziger?'. Met deze hoedoe geeft hij beginnende wereldreiziger een vertrekpunt. Omdat er meer is dan het keurslijf, de regelmaat.


Home » Reizen & vakantie » Wereldreis

3 Hoe gedraag ik me in een andere cultuur
Hoe gedraag ik me in een andere cultuur

Door: Irene Herbers

De ene vakantieganger past zich gemakkelijk aan, de ander snapt er geen sjoege van en lijkt ook geen moeite te doen om de andere cultuur te begrijpen. Dat verschil tussen vakantiegangers heeft te maken met cultuurgevoeligheid en die krijg je van huis uit mee of juist niet. Hoe ben je opgevoed? En werd er thuis met respect over andere culturen gesproken? Ook je karakter is van invloed op de mate waarin je openstaat voor andere culturen. Iemand die zich met gemak overal aanpast reist zonder moeite, en met een eindeloos plezier de wereldbol over. Deze hoedoe leert je waarop je moet letten om je aan te passen aan een andere cultuur.


Home » Reizen & vakantie » Wereldreis

4 Hoe aard ik na een wereldreis weer thuis
Hoe aard ik na een wereldreis weer thuis

Door: Irene Herbers

Een Boeing koerst aan op Schiphol, het einde van je reis komt snel dichterbij. Met gemengde gevoelens bekijk je het verkavelde landschap onder je. Je weet niet of je blij moet zijn of juist verdrietig. Bij reizen hoort thuiskomen. Zodra je voet op Nederlandse bodem hebt gezet, komt er heel wat op je af. Praktisch én mentaal. Deze hoedoe helpt je na een lange reis weer te aarden.


Home » Reizen & vakantie » Wereldreis

Hoedoeners in de spotlight
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!