Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Werk & carrière » Werkplek » Hoe kies je een ergonomische muis uit?

Hoe kies je een ergonomische muis uit?

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe kies je een ergonomische muis uit?
Wanneer je hebt besloten om voor een ergonomische muis te gaan, is het natuurlijk wel van belang dat je een ergonomische muis kiest die aansluit bij jouw wensen en behoeften. Hoe doe je dat? Dat lees je hier!

Hoedoe door: Arend de Vries

Bekijk het profiel van Arend de Vries
Aantal Hoedoes: 44


Benodigdheden

 • Winkel/webwinkel met ergonomische muizen

Stappen

 1. Oriënteer je in de soorten muizen

  Er zijn veel verschillende soorten muizen en dan heb ik het over het ontwerp van de ergonomische muis. Het is allereerst vooral belangrijk dat je je oriënteert in wat voor ergonomische muizen er zijn en te bedenken waar je voorkeur naar uitgaat. 

 2. Meet je hand op

  Om erachter te komen welke muis optimaal bij jou past is het vooral verstandig om zowel de lengte als de breedte van je hand op te meten. De lengte van je hand meet je op vanaf de rand van je pols tot aan het topje van je middelvinger. De breedte meet je net boven je duim op. Zo weet je in ieder geval hoe groot de ergonomische muis moet zijn zodat hij uitermate geschikt is speciaal voor jouw hand. 

 3. Bekijk de kenmerken van de muis

  Het is natuurlijk niet alleen belangrijk om te kijken wat mooi is, maar ook vooral te kijken naar wat welke muis nu precies kan en waar deze vooral goed voor is. Zo heeft elke muis weer net andere kenmerken. Het is belangrijk dat je goed kijkt welke voordelen en kenmerken de muizen hebben waar jou voorkeur naar uitgaat. Op basis daarvan kun je beslissen welke muis het best past bij jou. 

 4. Test de muis en/of muizen

  Heb je een keuze kunnen maken? Dat wil natuurlijk nog niet altijd zeggen dat deze ergonomische muis optimaal werkt voor jou. Het kan daarom een idee zijn om met de winkel contact op te nemen om te kijken of het mogelijk is dat je deze ergonomische muis binnen een bepaald termijn kan testen. Wanneer je iets test weet je pas zeker of het bij je past en of het dus uiteindelijk niet een miskoop is geweest. Wanneer de muis toch niet helemaal bevalt, kun je hem terugsturen.