Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Wonen & inrichten » Inrichting » Hoe pak ik het inrichten van de babykamer aan

Hoe pak ik het inrichten van de babykamer aan

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 14 dagen
 • Moeilijkheidsgraad: uitdagend
Hoe pak ik het inrichten van de babykamer aan
Er is een kindje op komst! Tijd om de babykamer in te richten. Maar waar moet je nu beginnen met het inrichten van de babykamer? Wat zijn handige tips om rekening mee te houden? En hoe kies je de juiste kleuren? Een stap-voor-stap uitleg voor je eigen, unieke babykamer.

Hoedoe door: Myrna van Ballekom

Bekijk het profiel van Myrna van Ballekom
Aantal Hoedoes: 4


Benodigdheden

 • creativiteit
 • potlood
 • papier

Stappen

 1. Inspiratie opdoen

  Voordat je gaat beginnen met het bedenken van de exacte inrichting, is het goed om inspiratie op te doen. Kijk bijvoorbeeld in de showrooms van babywinkels of op internet naar verschillende foto's van babykamers. Op die manier kom je te weten wat er allemaal verkrijgbaar is, wat er op dit moment trendy is en zo kom je misschien wel op nieuwe ideeën.

 2. Een plattegrond tekenen

  Het is heel handig om een plattegrond op schaal van de babykamer te tekenen. Deze plattegrond kun je later gebruiken om alle meubelen in te tekenen, maar ook om de verlichting op de juiste plaats te zetten. Geef hiervoor op de plattegrond ook aan waar alle aansluitpunten zitten.

 3. Maak een begroting

  Bepaal vooraf wat je ongeveer wilt gaan uitgeven aan de babykamer. Maak een begroting waarin staat wat je allemaal nodig hebt zoals de meubelen, gordijnen, lampen en accessoires. Met behulp van de begroting weet je beter in welke prijsklasse je kunt gaan kijken in de winkel.

 4. Kies een thema

  Kies een thema voor de kinderkamer. Dit hoeft niet noodzakelijk een heel specifiek thema te zijn zoals Winnie the Poeh, maar je kunt ook denken aan een 'barok' kinderkamer of kies als thema een kleur zoals een roze kinderkamer. Je hoeft dan niet alles roze te maken, maar bijvoorbeeld de accessoires en het behangmotief.

 5. Kies de kleuren

  Begin met het kiezen van twee basiskleuren zoals wit, een grijstint of bruintint en kies daarbij één contrasterende kleur die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor een gedeelte van een muur, een gehele muur of accessoires.

 6. Ga shoppen!

  Je kunt nu gaan shoppen voor de inrichting van de babykamer. Dit kan in een babywinkel, maar in veel meubelzaken hebben ze ook een afdeling voor de babykamer. Gebruik hiervoor ook de plattegrond die je eerder gemaakt hebt. Teken de meubels in de plattegrond, zodat je zeker weet dat het allemaal past. Houd er bij het kiezen van meubels wel rekening dat er levertijd op kan zitten.

Do's

 • Combineer meubels van verschillende series met elkaar
 • Kijk ook eens in 'gewone' winkels voor accessoires
 • Durf verschillende stijlen te combineren
 • Bestel de meubelen ruim voor de geboorte van de baby

Don'ts

 • Kies niet te veel kleuren voor de babykamer, anders wordt het te druk
 • Zet ook niet te veel accessoires neer
 • Zorg ervoor dat de baby niet naar de muur kijkt tijdens het slapen

Bron

Aan de slag met het inrichten van de babykamer

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Irene de Vette
Lid sinds: 19 juni 2008
Aantal Hoedoes: 78
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!