Hoe maak ik zuurkool klaar
Document acties
- Tijdshoeveelheid 10 minuten
- Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Benodigdheden
- Zuurkool
- Pan
- Water
Stappen
-
Doe de zuurkool in de pan
Pak een flinke pan, waar de zuurkool ruimschoots in past en doe de zuurkool er direct in. Als je zuurkool uit een zakje hebt, kun je het vocht dat er bij zit ook toevoegen. Is dat niet het geval, zorg er dan voor dat je in de pan een bodempje water hebt.
Let op: houd je niet van te zure zuurkool? Knijp dan het vocht uit de zuurkool en voeg alleen een beetje water toe. Dat scheelt behoorlijk in de smaak! -
Verhit de kool
Trek de zuurkool wat los (bijvoorbeeld met een vork) en zet deze vervolgens op een matig vuurtje. Doe het deksel op de pan, zodat het vocht niet kan ontsnappen.
-
Schep de zuurkool om
Na vijf minuten kun je de zuurkool wat omscheppen, zodat alle kool gelijkmatig warm wordt. Als je het idee hebt dat de kool droog wordt, kun je het vuur wat lager zetten of nog een beetje water toevoegen.
-
Serveer de kool
Laat alles nog vijf minuten staan en de kool is klaar! Serveren doe je natuurlijk met een lekkere jus en rookworst of spekjes. Ook erg lekker: de combinatie met ananas, spekjes en rozijnen!
Do's
- Voeg een glas witte wijn toe voor een bijzondere smaak
- Kies voor verpakte zuurkool, of bereid écht verse zuurkool, anders is de kans groot dat de kool al veel van haar vitamines is kwijtgeraakt
Don'ts
- Wacht niet te lang met het bereiden van verse zuurkool