Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Drank » Hoe maak ik de allerlekkerste warme chocolademelk

Hoe maak ik de allerlekkerste warme chocolademelk

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 15 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe maak ik de allerlekkerste warme chocolademelk
Trek een willekeurig kerstpakket open en je treft ongetwijfeld een zakje poeder aan waarmee je - met toevoeging van water of melk - een mok warme chocolademelk kunt maken. Lekker, maar niet erg vers of speciaal. De lekkerste chocolademelk maak je daarom gewoon zelf.

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 471


Benodigdheden

  • 2 dl volle melk
  • 1/2 kaneelstokje
  • Beetje chilipoeder (of een halve chilipeper zonder pitjes)
  • Beetje vanillesuiker (een overdwars gesneden half vanillestokje mag ook)
  • 50 gram pure (fair trade) chocolade
  • Beetje cacaopoeder
  • Slagroom
  • Steelpannetje
  • Mok
  • Rasp

Stappen

  1. Maak een kruidenmengsel

    Doe de melk, het halve kaneelstokje, de vanille en chilipoeder samen in een steelpannetje en breng dit langzaam aan de kook. Laat het een minuutje doorkoken.

  2. Rasp wat chocolade af

    Voor je de chocolade toevoegt, rasp je hier een klein beetje vanaf. Probeer mooie vlokken te maken, want die komen straks als garnering op je slagroom terecht!

  3. Voeg de chocolade toe

    Breek de chocolade in kleine stukjes en roer dit goed door het kruiden/melkmengsel heen. Blijf net zo lang roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is. Als je eerder stopt, kan het zijn dat de chocolade aan de bodem van de pan kleeft en dat is zonde. Breng het mengsel vervolgens weer rustig bijna aan de kook.

  4. Klop de slagroom

    Op verse chocolademelk smaakt verse slagroom natuurlijk het beste. Terwijl de melk weer verwarmd wordt, klop jij dus alvast je slagroom. Zorg dat de room mooi stevig wordt.

  5. Maak je mok klaar

    Als je slagroom klaar is en je mengsel zit weer tegen de kook aan, dan haal je het kaneelstokje (en, als je die gebruikt hebt, chilipeper en vanillestokje) weer uit het mengsel en giet je wat overblijft in een mok. Doe hier een mooie dot slagroom overheen en maak het af met een beetje cacaopoeder en wat chocoladeschaafsel. Drink smakelijk!

Do's

  • Vervang de chocolade ook eens door een flinke schep cacao, een paar korreltjes rietsuiker en een beetje room
  • Experimenteer eens met kruiden
  • Gebruik zoveel mogelijk verse ingrediënten

Don'ts

  • Laat de melk niet te lang doorkoken. Dit gaat ten koste van de smaak

Bron

Hoedoeners in de spotlight
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!