Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Drank » Hoe maak ik een milkshake
4

Hoe maak ik een milkshake

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 5 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe maak ik een milkshake
Met warm weer smaakt niets zo lekker als een milkshake. En daarvoor hoef je niet naar de snackbar, want milkshakes maken doe je gewoon zelf.

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 470


Benodigdheden

 • Voor 4 milkshakes:
 • 200 ml volle melk
 • 4 bolletjes vanilleroomijs
 • 1 zakje vanillesuiker
 • Blender of keukenmachine
 • Hoge glazen
 • Rietje

Stappen

 1. Klop met de melk met de suiker

  Roer de melk door de vanillesuiker en vermeng dit goed. Eventueel kun je het al in de blender mixen. Zorg ervoor dat de vanillesuiker helemaal door de melk wordt opgenomen. Die wordt dan iets dikker en zorgt voor een romige smaak. De milkshakes smaken het lekkerst als ze een volle smaak hebben.

 2. Voeg ijs toe

  Schep vervolgens de bolletjes ijs in de blender. Als je de melk en suiker hier nog niet in had gedaan, giet dat mengsel er dan nu bij. Sluit de blender weer goed af, zodat er niets verloren gaat. Voeg je ook nog andere ingrediënten toe? Wacht dan even met het dichtdoen van de blender tot die er ook in zitten.

 3. Zorg voor een smaakje

  Als je gaat voor milkshakes met een smaakje, dan kun je nu wat toevoegen. Vers fruit is lekker, maar je kunt ook kiezen voor een (fruit of chocolade) siroop of een andere smaakmaker. Heb je liever een alcoholische milkshake? Vervang dan een deel van de melk door een deel drank. Safari en Blue Curaçao leveren echte zomerse milkshakes op.

 4. Zet de blender aan

  Als je alle ingrediënten bij elkaar hebt gedaan, kan de blender aan. Wacht tot het geheel eruit ziet als een milkshake. Proef voor de zekerheid even. Als het te waterig is, voeg je nog een klein beetje ijs toe. Als het te stevig is, kun je nog iets langer blenden.

  Als de dikte precies goed is, kun je de milkshakes serveren. Doe dit in hoge glazen en eventueel met een stukje fruit op het randje van het glas.

Do's

 • Dit is het basisrecept voor een gewone vanillemilkshake. Probeer ook eens wat anders, bijvoorbeeld door 200 gram vruchten toe te voegen, of een flinke hand chocoladeschilfers

Bron

Meer uitleg

goed

door mark op 24-08-2014 15:17
het is me goed gelukt en het is heel lekker
Hoedoeners in de spotlight
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Irene de Vette
Lid sinds: 19 juni 2008
Aantal Hoedoes: 78
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!