Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Koek en gebak » Hoe bak ik een Quiche Lorraine
4

Hoe bak ik een Quiche Lorraine

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 1 uur
  • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe bak ik een Quiche Lorraine
Gemakkelijk, lekker en te maken van ingrediënten die je waarschijnlijk sowieso al in huis hebt: de Quiche Lorraine is al jarenlang één van de meest geliefde hartige taarten in Nederland. Met dit recept zet je binnen een mum van tijd je eigen quiche op tafel!

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 478


Benodigdheden

  • Bladerdeeg
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 3 plakjes ham
  • 2 deciliter room
  • 150 gram gerookt spek
  • 200 gram geraspte kaas (des te ouder de kaas, des te hartiger de taart)
  • Bakvorm
  • Mes
  • Maatbeker
  • Peper, zout en nootmuskaat

Stappen

  1. Bedek de bodem

    Vet de bodem van je bakvorm goed in met wat boter en bedek deze vervolgens met bladerdeeg. Haal het bladerdeeg tien minuutjes voor gebruik uit de vriezer en leg de bladeren los van elkaar neer, zodat je ze tijdens gebruik gemakkelijk in de juiste vorm kunt 'kneden'. Prik vervolgens een paar gaatjes in de bodem, zodat overtollig vocht hier gemakkelijk door kan verdwijnen en de bodem niet zacht maakt.

  2. Snijd en bak de ham en het spek

    Neem een scherp mes en snijd hiermee de plakjes ham en het gerookte spek in kleine stukjes. Bak ze samen vervolgens eventjes op in een koekenpan. Je hoeft hier geen boter meer bij te doen; beide vleeswaren geven van zichzelf al wat vet af, waardoor het niet snel aankoekt.

  3. Vul de taart

    Roer vervolgens de stukjes ham en spek een beetje door de geraspte kaas en bedek hiermee de bodem van de taart. Zorg ervoor dat deze ingrediënten goed door elkaar geroerd zijn, zodat je taart straks prima in balans is.

  4. Meng het room en de eieren

    Pak nu een maatbeker (of een ander bakje dat groot genoeg is) en giet hier de room in. Breek vervolgens voorzichtig de twee eieren en voeg die toe aan de room. Roer de eieren en room goed door elkaar, zodat je een lichtgele massa krijgt. Voeg hierna naar smaak een vleugje peper,  zout en nootmuskaat toe en giet het volledige mengsel in de taart, over de stukjes spek, ham en kaas heen.

  5. Bak de taart

    De taart is nu klaar om gebakken te worden! Zet de bakvorm daarom in het midden van de oven en bak de taart gedurende 45 minuten op 175°C af. Zijn de 45 minuten voorbij? Prik dan even een keer in de taart met een satéprikker: als de prikker zo goed als schoon uit de quiche komt, dan is hij goed gaar. Anders kun je hem beter nog even vijf minuten langer bakken.

    Na het bakken kun je de quiche direct serveren. Lukt het je niet om hem in één keer op te eten? Koud is hij ook erg lekker!

Do's

  • Houd je niet van spek of ham? Dan kun je deze ingrediënten gemakkelijk vervangen, bijvoorbeeld door paprika. Dan is het officieel geen quiche Lorraine meer, maar lekker is het wel!

Don'ts

  • Haal de taart niet te snel uit de oven, maar wacht tot hij goed gaar is!
  • Eet deze taart niet (in deze samenstelling) als je allergisch bent voor koemelk of gluten

Bron

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Bastienne Wentzel
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 60
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!