Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Koek en gebak » Hoe maak ik appelbeignets

Hoe maak ik appelbeignets

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 30 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe maak ik appelbeignets
In Nederland worden ze vaak gegeten met oud en nieuw, maar eigenlijk smaken appelbeignets altijd. Zelf appelbeignets maken is eenvoudig en het recept is veelzijdig. Zo kun je met een simpele aanpassing ook lekkere perzikbeignets maken, of bananenbeignets.

Hoedoe door: Adine Faber-Versluis

Bekijk het profiel van Adine Faber-Versluis
Aantal Hoedoes: 469


Benodigdheden

  • 4 moesappels, bijvoorbeeld Elstar, Jonagold of Goudreinet
  • 125 gram bloem
  • 125 ml bier
  • 80 gram (basterd)suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel olie
  • Poedersuiker
  • Kaneel
  • Theelepel olie
  • Snufje zout
  • Frituurpan
  • Aardappelschilmesje
  • Appelboor
  • Citroensap
  • Spatel
  • Mixer
  • Twee mengkommen
  • Garde
  • Keukenpapier

Stappen

  1. Schil de appels

    Schil de appels met het aardappelschilmesje en gebruik de appelboor om de klokhuizen eruit te halen. Snijd de appels vervolgens in plakken van ongeveer anderhalve centimeter dik. Spuit er wat citroensap overheen, zodat ze niet bruin worden. Je proeft hier later niets van.

  2. Maak het beslag

    Pak vervolgens de mengkom en doe hierin de bloem, suiker, zout, olie en het bier. Splits het ei en voeg ook de eierdooier toe. Gebruik de garde om dit goed door elkaar te roeren.

    Pak een andere kom en doe daarin het eiwit. Klop dit met de mixer goed stijf. Zodra het zo stijf is, dat de spatel erin kan blijven staan, kun je het door de rest van het beslag roeren. Doe dit voorzichtig; het is de bedoeling dat het beslag lekker luchtig blijft. 

  3. Verwarm de frituurpan voor

    Zet de frituurpan aan en verwarm het vet tot 175 graden. Als je geen frituurpan hebt maar een pan met olie gebruikt, gebruik dan een stukje brood om de temperatuur van de olie te testen. Als je denkt dat de olie warm genoeg is, gooi je er een stukje brood in. Het brood moet een beetje kleuren, maar niet direct bruin worden. Ook mag het niet naar de bodem zakken. In dat eerste geval is het te heet, in het tweede geval te koud.

  4. Bak de beignets

    Terwijl de olie opwarmt, haal je de schijven appel door het beslag heen. Zorg ervoor dat elk stukje appel bedekt is door beslag. Vervolgens bak je de appelbeignets in de olie binnen een paar minuten goudbruin. Laat de beignets even uitlekken voor je ze eet en bestrooi ze daarna met wat poedersuiker en kaneel.

Do's

  • Laat de appelbeignets uitlekken op keukenpapier, anders blijven ze erg vet
  • Heb je geen frituurpan? Gebruik dan een grote pan met goed verhitte zonnebloemolie
  • Varieer ook eens met andere ingrediënten

Don'ts

  • Laat de beignets niet te lang bakken, anders worden ze taai van binnen

Bron

Hoedoeners in de spotlight
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!