Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Wereldkeuken » Hoe maak ik chunky guacamole
5

Hoe maak ik chunky guacamole

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 20 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe maak ik chunky guacamole
Heerlijk bij een Mexicaanse maaltijd of gewoon bij een schaal tortillachips.

Hoedoe door: Debby

Bekijk het profiel van Debby
Aantal Hoedoes: 9


Benodigdheden

  • grote schaal
  • stevige vork om mee te prakken
  • 4 avocados
  • 3 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 tomaat
  • komijnpoeder
  • chilipoeder
  • cayennepeper
  • bosje verse koriander
  • zout
  • 1 limoen

Stappen

  1. Avocados

    Neem een grote schaal. Snijd de avocados in 2 helften en verwijder de grote pitten en de harde schil. Doe het zachte, groene vruchtvlees in de schaal en prak het fijn met een vork.

  2. Knoflook

    Verwijder de schil van de knoflookteentjes en snijd ze fijn. Zorg ervoor dat je ze echt heel fijn snijdt, zodat de smaak goed vrij kan komen. Doe alles in de schaal bij de avocado.

    Als je liever een knoflookpers gebruikt dan kan dat natuurlijk ook.

  3. Olijfolie

    Doe 2 eetlepels olijfolie in de schaal.

  4. Tomaat

    Hak de tomaat in hele kleine stukjes en voeg dit toe.

  5. Mengen

    Meng alle ingrediënten goed door elkaar en prak met de vork de te grote stukken fijn. Niet te fijn, want het moet wel een beetje 'chunky' blijven.

  6. Kruiden en zout

    Voeg de komijn, de chilipeper en de cayennepeper toe.
    Ongeveer een theelepel van ieder.

    Was de verse koriander en verwijder de stelen. Hak de blaadjes fijn. Afhankelijk van je smaak kun je zelf kiezen hoeveel je gebruikt. Als richtlijn kun je uitgaan van 4 volle eetlepels.

    En vergeet het zout niet.

  7. Limoensap

    Pers het sap van een halve limoen en voeg het toe.

  8. Proeven

    Meng alles nog een keer goed door elkaar en proef de guacamole. Misschien moet je nog wat kruiden of zout toevoegen? Maak het af en smullen maar!

Do's

  • Direct serveren!
  • Wil je het pittiger? Voeg een vers fijngehakte chilipeper toe.
  • Wil je het milder? Voeg wat crème fraîche toe.
  • Wil je geen chunks? Gebruik een staafmixer.

Don'ts

  • Lang laten staan alvorens op te eten.
  • Bewaar onrijpe avocado's niet in de ijskast.

Guacamole bewaren

door Liesbeth Stienen op 11-09-2012 10:33
Om guacamole te bewaren zonder dat het bruin kleurt, laat je de pit in de guacamole zitten. deze pit scheidt een stof af die ervoor zorgt dat de kleur mooi groen blijft!
Hoedoeners in de spotlight
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Irene de Vette
Lid sinds: 19 juni 2008
Aantal Hoedoes: 78
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!