Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Audio
Audio

Hoe digitaliseer ik mijn oude platen

Door: Wim Guiking

Muziek op oude lp’s kan sterke jeugdherinneringen oproepen, en als jongere kun je die oude muziek ook gewoon goed vinden. Maar telkens een lp opzetten en omkeren is een gedoe. We zijn gewend aan het gemak van cd of mp3-speler. De combinatie van beide is mogelijk: zet je muziek over van vinyl naar digitaal. Oude jeugdherinneringen op je iPod – een bijzondere ervaring.


Home » Computers » Audio

Hoe weet ik dat ik de goede luidsprekers koop

Door: Wim Guiking

Muziek is een toegangspoort tot de ziel. Zo filosofisch bekijk je het zelden, maar bij de aankoop van nieuwe geluidsboxen is het niet verkeerd daar even aan te denken. We spreken in deze hoedoe over ‘gewone’ speakers, dus geen cinema-setjes, geen heel grote of heel kleine, of dure, bijzondere boxen. Goede speakers zijn een investering voor vele jaren, en mogen dus best wat kosten. Maar gedownloade muziek en mp3’tjes kunnen nooit wonderschoon klinken, al zijn de boxen nog zo goed.


Home » Computers » Audio

Hoe vind ik online radiozenders

Door: Wim Guiking

Een radiozender zoeken ging jarenlang door het draaien aan knoppen, totdat je de juiste golflengte vond. Ook met een moderne autoradio is het een kwestie van stap voor stap scannen naar de juiste frequentie, of presets instellen. Nu breedband internet vrij algemeen is, gaat met kennis van webadressen zo ongeveer de hele wereld aan radio voor je open.Kies je muziekgenre, en je wordt bediend.


Home » Computers » Audio

Hoe neem ik muziek op van internet

Door: Wim Guiking

Zo ongeveer alle muziek die gemaakt is, kun je op internet vinden. Die muziek is op twee manieren te beluisteren: downloaden of laten afspelen. Bij downloaden komt de muziek supersnel als een bestand op je pc te staan, waarna je het zo vaak kunt beluisteren als je wilt. Bij laten afspelen (‘streamen’) is een website als het ware een radio en uit de boxen van je pc komt het geluid. Deze stream kun je afvangen, en daarmee heb je die muziek toch gedownload. Zowel downloaden als streamen is soms gratis, soms niet. Deze hoedoe gaat over het afvangen van een stream.


Home » Computers » Audio

Hoedoeners in de spotlight
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!