Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Gadgets » Hoe installeer ik WhatsApp Messenger

Hoe installeer ik WhatsApp Messenger

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 5 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Hoe installeer ik WhatsApp Messenger
Stijgen jouw sms-kosten ook de pan uit? Met behulp van de WhatsApp Messenger kun je gratis berichtjes versturen. Het installeren is vrij eenvoudig en het gebruik lijkt precies op sms'en. De moeite van het proberen waard dus!

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 470


Benodigdheden

 • Een iPhone, BlackBerry, Android of Nokia telefoon met internetverbinding
 • Abonnement voor internet

Stappen

 1. Check je telefoon

  Controleer of je telefoon geschikt is voor WhatsApp. Het eerste waar je naar moet kijken is het merk. De nieuwste iPhones, Android telefoons en Nokia Symbian60 telefoons zijn geschikt voor WhatsApp. Ook moet je een internetverbinding hebben. Je kunt het beste gaan voor een internetverbinding zonder beperkingen, dan is de kans op een hoge telefoonrekening het kleinst.

 2. Download de app

  Download de app. Dit kan via de website van WhatsApp, maar ook via de app store van je toestel. Je kunt het programma gratis downloaden en een jaar proberen. Bevalt het goed, dan worden daarna abonnementskosten in rekening gebracht.

 3. Beantwoord de vragen

  Voor je gebruik kunt maken van WhatsApp, moet je eerst een paar vragen beantwoorden. Voer je telefoonnummer in en beantwoord de vragen. Druk daarna steeds op 'Volgende'.

 4. Vind je vrienden

  Als je de WhatsApp Messenger geïnstalleerd hebt, open je de app door er op te klikken. Je krijgt dan automatisch te zien welke vrienden allemaal WhatsApp hebben. Met hen kun je gratis berichtjes sturen of pingen.

  Zet je WhatsApp op een nieuwe telefoon? Zorg er dan eerst voor dat je adresboek up to date is. Dan kun je namelijk de contacten met WhatsApp automatisch toevoegen aan je favorieten, zodat je in de toekomst snel berichtjes kunt sturen.

Do's

 • Controleer eerst of WhatsApp ook beschikbaar is voor jouw telefoon
 • Heb je nog geen internetabonnement? Sluit er dan een af met ongelimiteerde toegang, zodat je volop berichten kunt sturen

Bron

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Janine Bruinooge
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 34
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!