Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Gadgets » iPhone » Hoe ping ik met mijn iPhone

Hoe ping ik met mijn iPhone

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 10 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoe ping ik met mijn iPhone
Het versturen van sms'jes is tegenwoordig niet duur meer, maar als je een iPhone hebt, is er ook een gratis alternatief: pingen. Pingen kan niet met iedereen; de ontvanger moet ook een smartphone hebben die kan pingen. Als je vooral berichtjes stuurt naar andere iPhone-gebruikers, zit je zeker goed.

Hoedoe door: Adine Versluis

Bekijk het profiel van Adine Versluis
Aantal Hoedoes: 470


Benodigdheden

 • iPhone
 • Toegang tot de App Store

Stappen

 1. Download een geschikt programma

  Om te kunnen pingen, heb je een geschikt programma nodig, bijvoorbeeld WhatsApp. WhatsApp is voor een klein bedrag te downloaden via de AppStore en je kunt het gebruiken om te pingen met mensen met een iPhone, maar ook met bezitters van BlackBerry's, Android telefoons en Nokia's.

  Download de applicatie via je iPhone, of gebruik iTunes op je computer en zet het programma daarna over op je iPhone.

 2. Zoek 'pingbare' vrienden

  Als de applicatie op je iPhone staat, kun je deze openen. Je ziet vervolgens met welke vrienden je kunt pingen. Of een vriend in je lijstje voorkomt, is afhankelijk van twee dingen:

  • Heeft je vriend(in) een iPhone?
  • Heeft je vriend(in) een andere telefoon waarop WhatsApp staat?

  Alleen contacten met een iPhone of WhatsApp op hun telefoon, worden zichtbaar in jouw lijstje.

 3. Verstuur een berichtje

  Wanneer je een lijstje met 'pingbare' vrienden hebt, kun je direct beginnen met berichtjes sturen. Selecteer een contact, tik je berichtje in en druk op 'Send'. De verschillende pingberichtjes komen - net als bij gewone sms'jes - in chatvorm in beeld.

  Wil je iemand anders een berichtje sturen? Klik dan op 'Chats' bovenaan het venster om terug te gaan naar het hoofdscherm. Hier kun je via 'Contacts' een nieuwe chat starten, of doorgaan met een eerdere chat.

Do's

 • Maak voor jezelf een lijstje met daarop de contacten die ook een smartphone hebben. Dan kun je voor hen overschakelen op pingen

Don'ts

 • Wil je een ander programma gebruiken dan WhatsApp? Controleer dan wel even of het ook mogelijk is om naar andere smartphones te pingen. Sommige programma's werken alleen in combinatie met de iPhone

Bron

Meer uitleg