Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Gadgets » iPhone » Hoe speel ik Touch Tennis op mijn iPhone

Hoe speel ik Touch Tennis op mijn iPhone

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 30 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
De iPhone is je grote vriend tijdens uren van verveling. Heb je niemand meer om te bellen en heb je je playlist inmiddels al drie keer geluisterd? Stap dan eens in de wondere wereld van het gamen. Steeds meer bekende games zijn beschikbaar gemaakt voor de iPhone. Bijvoorbeeld het pingpong-spel Touch Tennis. Een ge-update versie van het populaire Arcadespel Pong waar jij en de computer twee streepjes zijn die een balletje overslaan. Touch Tennis kun je alleen spelen, maar ook met een andere iPhone-bezitter met behulp van WiFi en Bluetooth.

Hoedoe door: Noortje van Dorp

Bekijk het profiel van Noortje van Dorp
Aantal Hoedoes: 125


Benodigdheden

 • iPhone
 • Touch Tennis
 • Tijd
 • Behendige vinger

Stappen

 1. Download Touch Tennis op je iPhone

  Touch Tennis is ontwikkeld door FlipSide5, dat onder andere ook Tic-Tac-Touch en Touch Hockey voor de iPhone aanbiedt. Via de website van FlipSide5 word je doorgelinkt naar de iTunes-store waar je voor een dollar de game kunt kopen en downloaden. Touch Tennis is beschikbaar voor de iPhone en de iPod Touch. Het besturingsprogramma moet iPhone OS 2.2.1 of nieuwer zijn.

 2. Kies het aantal spelers

  Touch Tennis kun je tegen je iPhone spelen, met iemand die tegenover je zit (Head-to-Head) of iemand waarmee je in contact staat via WiFi of Bluetooth. Selecteer in de settings het aantal spelers.

 3. Selecteer een racket

  Bij de settings kun je de grootte van je racket (het streepje) selecteren. Je kunt kiezen uit small, medium en large. Daarbij is het grootste racket natuurlijk het meest eenvoudig om mee te spelen. Het streepje is langer en daarom zal je eenvoudiger de bal kunnen raken.

 4. Bepaal de lengte van een potje

  Je kunt vijf verschillende wedstrijdlengtes van Touch Tennis spelen: 5, 7, 9, 11 en 15 punten. Hoe lang een potje daadwerkelijk duurt is natuurlijk afhankelijk van hoe goed, of hoe slecht je bent.

 5. Twee spelers? Laat de iPhone kiezen wie er mag beginnen

  Als je iemand zover hebt gekregen om Touch Tennis met je te spelen, laat dan de iPhone bepalen wie er het eerst mag serveren. Dit doe je door de iPhones naar elkaar toe te kantelen. Als het goed is, krijg jij of je tegenspeler nu automatisch de servicebeurt.

  ! Tijdens het spel kun je ook gemakkelijk van aantal spelers wisselen. Raak de racket van de tegenspeler (de iPhone) aan en switch van één naar twee spelers. Je iPhone kan ook het spel overnemen als je tegenspeler er vandoor gaat.

 6. Beweeg je racket met je vinger

  Waar je vroeger met de pijltjesknoppen op het toetsenbord je racket moest verplaatsen, kun je dit nu eenvoudig doen met je vinger. Reageert je racket traag? Misschien kun je het euvel verhelpen door het schermpje schoon te maken.

 7. Geef effect aan de bal

  De lol is er snel af als je de bal steeds maar een beetje heen en weer slaat. Door met het uiteinde van je racket te slaan, kun je de bal meer effect geven.

 8. Bewaar je game


  Ben je je high-score aan het verbreken, maar komt de conducteur net langs om je kaartje te controleren? Geen probleem. Op de iPhone is het ook mogelijk om je spel te bewaren.

  En pas op voor een tennis'vinger', hè!

Do's

 • Koptelefoon gebruiken als je niet alleen bent. De geluidjes van Touch Tennis kunnen behoorlijk op de zenuwen van toehoorders werken.

Don'ts

 • Met een scherp voorwerp je racket besturen. Krassen beïnvloeden het ‘touch-vermogen’ van je iPhone.

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!