Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Gadgets » iPhone » Hoe download ik iPhone apps

Hoe download ik iPhone apps

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 10 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoe download ik iPhone apps
Waanzinnig populair zijn ze: de ‘apps’, de miniprogrammaatjes voor de iPhone of iPod touch. Binnen anderhalf jaar waren er 140.000 verschillende. Samen werden ze begin 2010 al drie miljard keer gedownload. Voor weinig geld heb je hiermee eindeloos fun, gemak en slimmigheidjes altijd onder handbereik.

Hoedoe door: Wim Guiking

Bekijk het profiel van Wim Guiking
Aantal Hoedoes: 20


Benodigdheden

 • iPhone of iPod touch
 • Computer; Mac met 10.4.11; pc met Windows XP, sp2
 • Internetverbinding, liefst beetje snel
 • Programma iTunes

Stappen

 1. Installeer iTunes

  Zorg ervoor dat het programma iTunes op je computer staat. Het is gratis te downloaden bij Apple , zowel voor Apple-computers als voor Windows pc’s.
  Dit programma staat altijd al op je iPhone of iPod.

 2. Surf naar de App Store

  Start iTunes. In de linker navigatiebalk staat een link naar de iTunes-store. Bij de Store staat in de zwarte bovenbalk een link naar de App Store. De voertaal blijft steeds Nederlands, als je wilt.
  Op de iPhone of iPod heeft de App Store een eigen icoon; één vingertip, en je bent er.

 3. Bekijk de overzichten

  De apps worden op verschillende manieren gepresenteerd via iTunes. Heel prettig is het lijstje ‘Free apps’, ofwel gratis programmaatjes. Klik op ‘Bekijk alles’ en je krijgt er honderd te zien.
  De App Store sorteert de programma’s ook per type, bijvoorbeeld games, of apps voor onderwijs of over financiën. Kijk bij de presentatie ‘Nieuw en opmerkelijk’. Hier staan apps met een naam en een categorie. De categorie kan zijn sport, maar ook games, lifestyle, nieuws, diensten, vermaak, muziek, onderwijs, financiën, muziek, en nog meer. Wil je alles van een categorie zien, klik dan op een app van die categorie, en kijk vervolgens bovenaan de pagina in de blauwe ‘broodkruimel-navigatie’. Klik op de categorienaam en het gewenste overzicht verschijnt. Let er wel op dat je nu alleen de eerste pagina ziet van het totale overzicht. Je kunt uiteraard vervolgpagina’s oproepen, en je kunt sorteren op naam, op releasedatum of op populariteit.

 4. Check je keuze

  Lijkt een app je wat? Klik op het icoon, en je ziet een toelichting. Handig is een klantenwaardering. Noodzakelijk is dat je checkt of de app ook geschikt is voor de iPod touch, als je die hebt, en of je de juiste versie van de firmware hebt. Alles okee? – klik op op ‘Koop’ of ‘Haal op’ en de rest wijst zich vanzelf.

 5. Account aanmaken

  Als je niet al een account had aangemaakt, krijg je nu de mededeling dat je dat moet doen. Geef je mailadres en een zelfverzonnen wachtwoord. De rest wijst zich weer vanzelf.

 6. Synchroniseer met iPhone of iPod touch

  Nu is het tijd om je iPhone of iPod touch aan te sluiten op pc of mac met het speciaal daarvoor bijgeleverde snoertje. Het apparaat verschijnt vanzelf in de linkerkolom van iTunes. Doe je dit voor het eerst, dan moet je het nog aanmelden bij Apple. Je krijgt daar vanzelf een mededeling over te zien, en Apple wijst je stap voor stap de weg. Alle gedownloade apps worden nu overgezet op je iPhone, en dat kan even duren. Gaat het niet vanzelf, kies dan in iTunes het tabje 'Programma's' en klik rechts onderaan op 'Pas toe'. Op dezelfde manier zet je ook muziek op het apparaat, of foto’s, films , podcasts of e-books, maar ook email of bookmarks (bladwijzers) van je browser. Met iTunes kun je via de tabs bovenin het scherm precies kiezen wat je wel of niet wilt synchroniseren.

 7. Geniet

  En nu maar spelen, of lezen, of leren.

Do's

 • Regelmatig inloggen op de App Store, om te zien of er nog nieuwe spellen of handigheidjes zijn om te downloaden. Veel is gratis.

Don'ts

 • Proberen de apps op je computer af te spelen. Daar zijn ze niet voor bedoeld en het lukt ook niet.
 • Een app op een andere smartphone willen zetten. Gaat niet lukken.

Bron

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Lisette Kreischer & Merel van der Lande - Veggie in Pumps
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Bastienne Wentzel
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 59
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!