Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Internet » Hoe vergelijk ik een internetabonnement?

Hoe vergelijk ik een internetabonnement?

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Zoals jij ongetwijfeld weet hebben we in Nederland de nodige internetaanbieders. Bij al deze aanbieders kun jij doorgaans verschillende abonnementen afsluiten. Dit maakt het er niet bepaald makkelijker op. Je wilt ten eerste een aanbieder met goed internet en ten twee wil je ook niet teveel betalen. Om hier een overzicht van te krijgen, is het verstandig een vergelijking te maken van de verschillende aanbieders. Hiervoor kun jij terecht bij Internetvergelijken.nl. Vul hier jouw wensen in en de website maakt vervolgens een overzicht met aanbieders die aan jouw wensen kunnen voldoen. Wanneer je een overzicht hebt, ben je er echter nog niet. Je moet namelijk op een aantal zaken letten. Wij vertellen je in deze tekst precies war je op moet letten bij het uitkiezen van een internetabonnement in Nederland!

Hoedoe door: Femke

Bekijk het profiel van Femke
Aantal Hoedoes: 31


Stappen

 1. Staar je niet blind op prijs

  Wij Nederlanders willen alles zo goedkoop mogelijk aanschaffen. Veel mensen letten bij het uitzoeken van een internetabonnement daarom ook alleen op de prijs. Dit is echter niet verstandig. Het prijsverschil heeft namelijk een aantal oorzaken. Zo heb jij bij duurdere abonnementen over het algemeen meer mogelijkheden dan bij de goedkope. Een goedkoop internetabonnement mag dan aantrekkelijk zijn, maar mogelijk blijkt later dat deze toch niet helemaal bij jou past.

 2. Internetsnelheid is belangrijker dan prijs

  Heb jij ook zo’n hekel aan traag internet? Dan moet je zeker kijken naar de internetsnelheid wanneer jij een internetabonnement af gaat sluiten. Per aanbieder zit hier namelijk behoorlijk wat verschil in. Met de komst van glasvezel is dit verschil alleen nog maar groter geworden. Glasvezel is namelijk een stuk sneller dan het standaard internet dat je gewend bent. Nadeel is dat dit ook meer kost. Toch doe jij er wel verstandig aan voor het duurdere pakket te kiezen. Op deze manier voorkom je namelijk dat jij straks minutenlang moet wachten voordat er eindelijk een internetpagina geladen is.

 3. Ga niet in op de eerste de beste aanbieding

  Zie jij een leuke aanbieding van een internetabonnement voorbijkomen? Dan ben je mogelijk geneigd direct toe te happen. Verstandig is dit echter niet. Ten eerste betaal je mogelijk nog veel meer dan noodzakelijk. En daarnaast bevat het abonnement misschien wel heel wat minder mogelijkheden dan je elders krijgt. Ga dan ook nooit in op de eerste de beste aanbieding. Nee, het is beter om een vergelijking te maken tussen verschillende aanbieders. Gelukkig heb je hier tegenwoordig vergelijkingssites voor, zoals Internetvergelijken.nl. Binnen een paar seconden krijg jij een overzicht, waardoor je direct weet waar jij moet zijn voor het beste internetabonnement!

 4. Kies voor een gezamenlijk pakket

  Alleen een internetabonnement afsluiten is al lang niet meer van deze tijd. Sterker nog, er zijn maar weinig Nederlanders die dit nog doen. Alleen wanneer jij enkel internet gebruikt is dit de moeite waard. Het is echter een stuk interessanter om jouw internetabonnement te combineren in een pakket met televisie en bellen. Een dergelijk abonnement sluit je af bij één en dezelfde aanbieder. Je hoeft dus geen apart contract meer af te sluiten voor iedere dienst. Dit scheelt je een hoop papierwerk, maar bovenal bespaar je hierdoor een hoop geld.

Do's

 • - Vergelijk meerdere websites
 • - Kijk goed naar de internetsnelheden

Don'ts

 • - Vergelijk niet alleen op prijs
 • - Ga niet meteen naar 1 aanbieder, maar vergelijk eerst meerdere aanbieders
Hoedoeners in de spotlight
Bastienne Wentzel
Lid sinds: 9 juni 2008
Aantal Hoedoes: 59
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Marieke van Oosterhout
Lid sinds: 31 maart 2008
Aantal Hoedoes: 24
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!