Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Computers » Programma's » Hoe ruim ik mijn harde schijf op

Hoe ruim ik mijn harde schijf op

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 10 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoe ruim ik mijn harde schijf op
Je computer raakt na verloop van tijd vol met allerlei overbodige rotzooi. Hierdoor verlopen processen steeds langzamer. Met bijvoorbeeld CCleaner.com kun je alle overbodige dingen van je computer halen en deze zo een stuk sneller maken.

Hoedoe door: DJKRI

Bekijk het profiel van DJKRI
Aantal Hoedoes: 1


Benodigdheden

 • internet
 • CCleaner

Stappen

 1. Download CCleaner

  Om je computer weer helemaal schoon te maken hoef je niet zelf opnieuw het wiel uit te vinden: er zijn programma's gemaakt die hier speciaal geschikt voor zijn, bijvoorbeeld CCleaner. Download CCleaner naar je harde schijf.

 2. Open het programma

  Zoek CCleaner vervolgens op op je harde schijf en open het programma. Dit doe je door dubbel te klikken op het icoontje of door het icoontje aan te klikken met je rechtermuisknop ingedrukt en vervolgens 'Open' te selecteren.

 3. Vink de juiste opties aan

  Als je CCleaner geopend hebt, dan zul je een scherm krijgen zoals bovenin deze hoedoe te zien is. Ga nu naar het eerste tab en vink alle opties aan, behalve 'Systeemvakchache' en 'Venstergrootte/Locatiecache'. Doe hetzelfde bij het tweede tab.

 4. Analyseren en opschonen!

  Als je al die opties hebt aangeklikt, dan klik je op 'Analyseren'. Het programma gaat nu bekijken wat er allemaal op jouw harde schijf staat en wat er eventueel opgeruimd kan worden. Als het analyseren helemaal is afgerond kun je 'Opschonen' selecteren. Dit proces duurt zo'n 10 tot 20 minuten en zorgt ervoor dat alle overbodige dingen van je harde schijf verwijderd worden. Succes!

Do's

 • Volg alle stappen

Don'ts

 • Vink niet klakkeloos alle opties aan!

Bron

De-installeren

door MC. Y. op 08-07-2009 23:24
Bij de-installatie van sommige programma's werkt de ingebouwde de-installeer niet zo goed daarbij kun je Revo Uninstaller gebruiken. Na de de-installatie zoekt hij dan resterende bestanden en "regs" op, je kunt dan zelf kiezen wat je wilt verwijderen en wat niet.

Portable

door DJKRI op 20-07-2009 19:00
Dat klopt, Revo Uninstaller is een heel goed uiinstal programma. Gebruik 't zelf ook. Er is ook 'n portable versie van, die je niet hoeft te installeren.

hardeschijf opruiming

door top z. op 24-06-2011 23:17
De "Revo Uninstaller" (http://www.softpedia.com/[…]/Revo-Uninstaller.shtml) vind ik ook de beste gratis uninstaller, omdat bij andere uninstallers nog veel softwareresten achterblijven in het register en bij de Revo Uninstaller kun je ook alle registerresten verwijderen, alleen moet je dus heel goed uitkijken dat je niets verkeerds in het register verwijdert, anders moet je je windows opnieuw installeren :-) (dus alles in blauwe tekst van register verwijderingspagina kun je gerust verwijderen).
Pasgeleden heb ik de gratis "Bleachbit" (http://www.softpedia.com/[…]/BleachBit.shtml) ontdekt en deze is geen uninstaller, maar regelmatig kunje hiermee heel goed en veilig je harde schijf opruimen van de onnodige resten.
Net als de gratis "CCleaner" (http://www.softpedia.com/[…]/CCleaner.shtml) kun je je systeem hiermee heel veilig schoonmaken. Ook de "ATF Cleaner" (http://www.softpedia.com/[…]/ATF-Cleaner.shtml) is ook een gratis hele goede.
Hoedoeners in de spotlight
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
F. Nelissen
Lid sinds: 7 april 2008
Aantal Hoedoes: 23
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!