
Hoe maak ik citroenkwark
Document acties
- Tijdshoeveelheid 5 minuten
- Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Benodigdheden
- 2 eetlepels lemon curd (verkrijgbaar in de betere supermarkt)
- evt. sap van een halve citroen
- 1 pond kwark
- mengkom
- garde
Stappen
-
Meng de ingrediënten
Gebruik een schone kom en garde. Met een vork kan je ook goed roeren.
Meng de lemon curd met het citroensap en roer hem mooi glad.
Doe een lepel kwark bij de lemon curd en roer hem mooi glad tot hij geen klontjes meer heeft. Doe er nog een lepel kwark bij, weer mengen. Nog een lepeltje, mengen. Weer eentje. Dan de hele pot kwark erbij.
-
Laat de citroenkwark lekker koud worden
Had je de citroen en de lemon curd in de koelkast bewaard? Dan is je citroenkwark nu klaar. Anders kun je hem nu nog een half uurtje koud wegzetten. Dek de kom af met een schoon bord of met plastic folie.
Maar deze tweede stap kun je ook overslaan. Citroenkwark hoeft niet per se ijskoud te zijn om heerlijk te wezen!
Do's
- Als je geen verse citroenen hebt, gebruik dan alleen de lemon curd.
Don'ts
- Gebruik geen citroensap uit een flesje.