Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Dessert
Dessert

3 Hoe maak ik citroenkwark
Hoe maak ik citroenkwark

Door: Petra Megens

Tijd voor een toetje en zin in fris? Geen tijd voor gedoe en geen zin in middelmatige kant-en-klaar? Dan heb je vast wel zin in citroenkwark. Lekker eenvoudig en klaar in een wip.


Home » Eten & drinken » Dessert

3 Hoe maak ik waterijsjes
Hoe maak ik waterijsjes

Door: Janine Bruinooge

De lucht kleurt blauw, de zon schijnt fel en je huid begint al een mooie bruine tint te krijgen. Het enige wat nog ontbreekt op deze zomerse dag is een lekker ijsje. Gelukkig maak je die in een handomdraai; met wat vruchtensap, suiker en een goede vriezer, lik je zo aan je eigengemaakte verkoelende waterijsje. Kon het maar altijd zomer zijn.


Home » Eten & drinken » Dessert

Hoe maak ik crème brûlée

Door: Irene de Vette

Het krakje dat je met de achterkant van een lepeltje in de gekaramelliseerde suiker maakt. Volgens Amélie Poulain, het meisje uit de gelijknamige Franse film, is dat één van de grotere kleine pleziertjes in het leven. En ja, crème brûlée (letterlijk: ‘gebrande suiker’) als dessert is gewoon ook altijd heel fijn. In de perfecte uitvoering een toptoetje met een prachtig gebruind hard laagje dat zijdezachte zoetgeurende custard eronder verbergt. En niet eens zo moeilijk om te maken!


Home » Eten & drinken » Dessert

Hoe maak ik zelf yoghurt
Hoe maak ik zelf yoghurt

Door: Adine Versluis

Zelf yoghurt maken is niet zo moeilijk als het lijkt. Bovendien kun je - als je het basisrecept eenmaal onder de knie hebt - eindeloos variëren met smaakjes, vruchten, enzovoorts.


Home » Eten & drinken » Dessert

5 Hoe maak ik ijs zonder ijsmachine
Hoe maak ik ijs zonder ijsmachine

Door: Adine Versluis

Voor een lekker ijsje hoef je niet naar de winkel en je hoeft er ook geen ijsmachine voor aan te schaffen. Het lekkerste ijs maak je zelf, zonder ijsmachine. IJs maken zonder ijsmachine vraagt enige oefening, maar levert heerlijk ijs op in elke smaak die je wilt.


Home » Eten & drinken » Dessert

4 Hoe maak ik stoofpeertjes
Hoe maak ik stoofpeertjes

Door: Adine Versluis

Een echte herfstmaaltijd is niet compleet zonder een portie lekkere stoofpeertjes. Of je ze nu maakt voor erbij of als toetje; stoofpeertjes smaken altijd. Stoofperen maken is vrij eenvoudig, je hebt er alleen wat geduld voor nodig. Hier lees je hoe je ze zelf klaar maakt.


Home » Eten & drinken » Dessert

4 Hoe maak ik witte chocolademousse

Door: Adine Versluis

Chocolademousse maken is lekker én eenvoudig. Witte chocolademousse maken is wat lastiger, omdat het niet van 'echte' chocolade gemaakt wordt, maar - zoals de naam al doet vermoeden - witte chocolade, die geen cacaopoeder bevat. Toch wil dat niet zeggen dat je veroordeeld bent tot de donkere versie; witte chocolademousse kun je ook gewoon zelf maken, als je deze aanwijzingen volgt.


Home » Eten & drinken » Dessert

Hoedoeners in de spotlight
Noortje van Dorp
Lid sinds: 9 mei 2008
Aantal Hoedoes: 125
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Irene de Vette
Lid sinds: 19 juni 2008
Aantal Hoedoes: 78
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!