
Hoe bak ik een cake
Document acties
- Tijdshoeveelheid 2 uren
- Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Benodigdheden
- 250 gram bloem
- 250 gram boter
- 250 gram suiker
- 3 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- Snufje zout
- Mixer
- Mengkom
- Spatel
- Cakevorm
Stappen
-
Verwarm de oven voor
Verwarm de oven voor op 160 graden. Gebruik je een siliconen bakvorm en heb je een rooster in de oven? Haal dat er dan ook uit. Dan kun je de vorm daar direct opzetten en daarna het beslag erin gieten. Dit voorkomt knoeien.
-
Meng de suiker en boter
Snijd de boter in kleine stukjes en gebruik de mixer om van de suiker en de boter een glad deeg te maken. Voeg vervolgens de vanillesuiker toe en een snufje zout. Mix net zo lang tot het deeg weer mooi glad is.
-
Klop de eieren
Voeg één ei bij het deeg en klop net zo hard op de hoogste stand tot het hele ei is opgenomen in de mix. Voeg daarna pas het tweede ei toe. Herhaal dit proces ook met het derde ei. Deze stap is het belangrijkst: als je de eieren er in één keer doorheen doet en niet goed klopt, dan wordt de cake niet luchtig en komt hij niet omhoog.
-
Voeg de bloem toe
Voeg als laatste de bloem toe. Mix het deeg nog eens goed op de hoogste stand, tot je zeker weet dat alle bloem is opgenomen in het deeg. Zodra dat gebeurt is, kan het deeg in de cakevorm gegoten worden.
-
Bak de cake
Zet de cake vervolgens in de voorverwarmde oven en bak hem in ongeveer een uur gaar. Test of de cake goed is door er met een satéprikker in te prikken. Als de prikker er weer schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake na het bakken even afkoelen.
Do's
- Klop de eieren goed, hiermee valt of staat de cake
- Bewaar de eieren op kamertemperatuur, dan zijn ze beter te verwerken
- Vet de cakevorm vooraf goed in
Don'ts
- Gebruik je een siliconen cakevorm? Vergeet die dan ook niet in te vetten. Als je dat niet nodig vindt, bestuif de vorm dan tenminste met een beetje bloem, dan krijg je de cake er makkelijk uit