
Hoe maak ik brownies
Document acties
- Tijdshoeveelheid 1 uur
- Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Benodigdheden
- 225 gram ongezoete chocolade
- 1 kopje boter
- 5 eieren
- 3 kopjes suiker
- 1,5 kopje bloem
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel vanille
- 2,5 kopje nootjes, licht geroosterd en in stukjes
- Pan
- Mixer
- Mengkom
Stappen
-
Verwarm de oven voor
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet direct een bakplaat in. Als je een glazen of donkere metalen bakplaat gebruikt, dan mag de oven ook iets minder warm gezet worden.
-
Smelt de chocolade
Doe de boter en chocolade in een steelpannetje en zet deze op laag vuur. Laat beiden smelten en zet het pannetje daarna even aan de kant.
-
Bereid het beslag
Doe de eieren, suiker en vanille in de mengkom en mix deze ingrediënten op de hoogste stand gedurende tien minuten door elkaar.
Voeg daarna geleidelijk de chocolade, het bloem en zout toe en mix net zolang tot je een mooi, glad mengsel hebt. Roer daarna de noten door het beslag heen. -
Bak de brownies
Giet het beslag in de ingevette ovenschaal en bak ze binnen 35 tot 40 minuten af. Daarna kun je ze af laten koelen, maar warm zijn ze ook lekker.
-
Garneer ze
Je kunt de brownies direct opeten, maar je kunt ze ook nog garneren met een lekkere chocoladesaus en bijvoorbeeld wat witte chocoladevlokken. Heb je nog wat chocolade over? Maak daar dan iets lekkers van. Brownies zijn lekker bij de koffie, maar ook onmisbaar bij bijvoorbeeld een high tea.
Do's
- Neem de tijd voor het bereiden van het deeg, dat is de sleutel tot een bord heerlijke brownies
Don'ts
- Bak de brownies niet te lang