
Hoe maak ik een mascarpone taart
Document acties
- Tijdshoeveelheid 2 uren
- Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Benodigdheden
- 50 gram ongezouten boter
- 225 gram verkruimelde gemberkoekjes
- 50 gram grofgehakte noten, bij voorkeur walnoten of pecannoten
- 250 gram kwark
- 390 gram mascarpone
- 3 el witte basterdsuiker
- 250 gram witte chocolade
- 2 eieren
- 250 gram frambozen
- Springvorm
- Mengbakjes
- Grote pan
- Metalen bakje of kleinere pan (voor au bain marie smelten)
- Garde
- Bakpapier (optioneel)
Stappen
-
Maak het deeg
Verwarm eerst de oven vast voor op 150 graden, dan is die opgewarmd als jij klaar bent met het deeg. Hiervoor smelt je de boter zachtjes. Als de boter gesmolten is, roer je de verkruimelde koekjes en noten er doorheen. Druk het deeg vervolgens zachtjes op de bodem van de springvorm.
Als je niet wilt dat de bodem aankoekt, vouw je hier eerst bakpapier overheen. Voor het aandrukken kun je het beste de achterkant van een lepel gebruiken. Als je hiermee rondjes draait over de bodem, wordt deze mooi glad. -
Klop de mascarpone en kwark
Pak vervolgens 175 gram van de kwark en 275 gram van de mascarpone en klop dat samen los. Sla de eieren in een apart schaaltje stuk, klop deze ook los en giet ze vervolgens - terwijl je blijft kloppen - door het mengsel van mascarpone en kwark. Zodra deze drie ingrediënten goed vermengd zijn, kun je de suiker toevoegen. Roer net zo lang tot deze helemaal is opgelost en je een glad en romig mengsel overhoudt.
-
Smelt de chocolade
Rasp een paar krullen van de chocolade af. Die gebruik je straks voor de garnering. Vul een pan voor ongeveer drie kwart met water en zet deze op het vuur. Hang hier een bakje in met de chocolade en laat deze au bain marie smelten. Als de chocolade helemaal gesmolten is, schep je dit voorzichtig door het kwarkmengsel heen. Voeg vervolgens ook de frambozen toe.
-
Bak de taart
Vul de rest van de springvorm met het mengsel dat je zojuist gemaakt hebt. Spreid het goed uit over de bodem en zorg ervoor dat overal een gelijk deel zit. Zet de taart 60 minuten in de oven. Schakel daarna de oven uit, maar laat de taart nog even staan, zodat deze helemaal kan stollen.
-
Zorg voor mooie decoratie
Als de taart helemaal gestold is, mag hij uit de oven en kun je aan e slag gaan met de decoratie. Hiervoor meng je de overgebleven mascarpone en kwark. Roer dit door elkaar tot een glad mengsel. Smeer dit voorzichtig uit over de taart en voeg tot slot nog wat frambozen en de overgebleven chocoladekrullen toe. Je taart is klaar, eet smakelijk!
Do's
- Deze taart heb je niet binnen een kwartiertje gemaakt, maar het resultaat is het werk echt wel waard. Maak de taart voor bijzondere gelegenheden!
- Varieer met ingrediënten. Kies bijvoorbeeld eens voor meloen of banaan in plaats van framboos
Don'ts
- Haal de springvorm niet te vroeg van de taart, het is zonde als deze instort of kapot gaat voor je 'm aan je gasten kunt presenteren
Meer uitleg
- Mascarpone, wat is dat eigenlijk? Wikipedia legt het uit.
- Je kunt mascarpone ook gebruiken voor warme gerechten