
Hoe maak ik een échte griekse salade
Document acties
- Tijdshoeveelheid 10 minuten
- Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Benodigdheden
- 3 smaakvolle tomaten, middelgroot
- 1 flinke ui
- circa 10 zwarte, ontpitte (Kalamata) olijven
- stuk fètakaas van circa 150/200 gram
- olijfolie (Griekse of naar eigen smaak)
- citroensap van een halve citroen
- peper uit de molen (eventueel 4 seizoenenpeper)
- zout
- oregano (gedroogd uit zakje of potje)
Stappen
-
Snijd je ingrediënten fijn
Begin met het fijnsnijden van de ingrediënten: snijd de tomaten in stukken en de ui in halve, zeer dunne ringen. Halveer de olijven en doe alles in een kom.
-
Breng de ingrediënten op smaak
Strooi flink wat peper en zout over de tomaten, uien en olijven en giet vervolgens de citroensap en 3 tot 4 eetlepels olijfolie bij het mengsel. Hussel het geheel goed door elkaar!
-
Voeg de fèta toe
Hoe je de fèta toevoegt hangt een beetje af van het formaat van je salade en je persoonlijke smaak: je kunt de fèta in stukjes breken en die stukjes over de salade leggen, of een stuk fèta in het geheel over de salade leggen.
-
Finishing touch
Je salade is bijna klaar! Bestrooi het geheel met oregano en serveer de salade bijvoorbeeld met wat lekker stok- of pitabrood. Eet smakelijk!
Do's
- Lekkere fètakaas, olijven, tomaten en andere ingredienten voor gebruik in de Mediterraanse keuken kun je het best bij een Turkse of Mediterraanse supermarkt halen. Hier zijn ze goedkoop en vaak wat smaakvoller.
- Gebruik zeezout uit een molen, dat verschil proef je echt! Als je de salade even een uurtje (buiten de koelkast) laat staan dan komt de smaak meer tot zijn recht!
Don'ts
- Er zijn geen don'ts ... hier kan gewoon niets misgaan.