Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Wereldkeuken » Hoe maak ik een échte griekse salade
2

Hoe maak ik een échte griekse salade

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 10 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoe maak ik een échte griekse salade
Was die salade op dat terrasje tijdens jouw vakantie ook zo lekker? En vind je die authentieke smaak maar steeds niet terug in jouw salade? Volg dan dit originele recept uit Aegina.

Hoedoe door: Petra Piekart

Bekijk het profiel van Petra Piekart
Aantal Hoedoes: 1


Benodigdheden

  • 3 smaakvolle tomaten, middelgroot
  • 1 flinke ui
  • circa 10 zwarte, ontpitte (Kalamata) olijven
  • stuk fètakaas van circa 150/200 gram
  • olijfolie (Griekse of naar eigen smaak)
  • citroensap van een halve citroen
  • peper uit de molen (eventueel 4 seizoenenpeper)
  • zout
  • oregano (gedroogd uit zakje of potje)

Stappen

  1. Snijd je ingrediënten fijn

    Begin met het fijnsnijden van de ingrediënten: snijd de tomaten in stukken en de ui in halve, zeer dunne ringen. Halveer de olijven en doe alles in een kom.

  2. Breng de ingrediënten op smaak

    Strooi flink wat peper en zout over de tomaten, uien en olijven en giet vervolgens de citroensap en 3 tot 4 eetlepels olijfolie bij het mengsel. Hussel het geheel goed door elkaar!

  3. Voeg de fèta toe

    Hoe je de fèta toevoegt hangt een beetje af van het formaat van je salade en je persoonlijke smaak: je kunt de fèta in stukjes breken en die stukjes over de salade leggen, of een stuk fèta in het geheel over de salade leggen.

  4. Finishing touch

    Je salade is bijna klaar! Bestrooi het geheel met oregano en serveer de salade bijvoorbeeld met wat lekker stok- of pitabrood. Eet smakelijk!

Do's

  • Lekkere fètakaas, olijven, tomaten en andere ingredienten voor gebruik in de Mediterraanse keuken kun je het best bij een Turkse of Mediterraanse supermarkt halen. Hier zijn ze goedkoop en vaak wat smaakvoller.
  • Gebruik zeezout uit een molen, dat verschil proef je echt! Als je de salade even een uurtje (buiten de koelkast) laat staan dan komt de smaak meer tot zijn recht!

Don'ts

  • Er zijn geen don'ts ... hier kan gewoon niets misgaan.

Bron

Eigen recept van oma!

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Adine Faber-Versluis
Lid sinds: 5 april 2008
Aantal Hoedoes: 469
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Cindy Kamstra
Lid sinds: 18 juni 2008
Aantal Hoedoes: 86
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!