Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Eten & drinken » Wereldkeuken » Hoe maak ik tortilla wraps

Hoe maak ik tortilla wraps

Document acties
  • Tijdshoeveelheid 35 minuten
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoe maak ik tortilla wraps
Met tortilla wraps kun je alle kanten op: je kunt ze vullen met gehakt, met groenten, met sla of zelfs met shoarmavlees. En hoewel je deze wraps gewoon in de winkel kunt kopen, kun je ze ook gemakkelijk zelf maken. En goedkoop; een zelfgemaakte wrap kost je slechts één cent!

Hoedoe door: Adine Faber-Versluis

Bekijk het profiel van Adine Faber-Versluis
Aantal Hoedoes: 469


Benodigdheden

  • Voor 6 wraps:
  • 200 gram bloem
  • 125 milliliter water
  • Mespuntje zout
  • Eetlepel olijfolie
  • Koekenpan
  • Lepel
  • Kom (liefst van plastic)
  • Keukendoek
  • Deegroller
  • Snijplank (optioneel)

Stappen

  1. Meng je ingrediënten

    Pak een flinke - liefst plastic - kom en meng daarin het water, de bloem, het zout en de olijfolie. Gebruik een lepel om dit goed door elkaar te mengen. Zorg ervoor dat je alle bloem - ook dat deel dicht bij de rand - meeneemt, zodat je één grote klont deeg krijgt.

  2. Laat het deeg even rusten

    Maak een keukendoek vochtig en trek deze strak over de kom heen. Eventueel kun je de punten van de doek nog onder de kom klemmen. Laat het geheel ongeveer een half uurtje rusten. In deze tijd kun je bijvoorbeeld vast beginnen met het maken van de vulling!

  3. Breng het deeg in vorm

    Als het deeg een half uurtje gerust heeft, dan kun je het nog eens een keer goed doorkneden en verdelen in zes bolletjes van ongeveer hetzelfde formaat. Als je meer dan zes tortilla's wilt maken (en dus extraveel van de ingrediënten hebt genomen), dan maak je uiteraard meer bolletjes. Rol alle bolletjes plat met de deegroller. Hiervoor kun je eventueel de snijplank gebruiken.

  4. Bak de tortilla wraps

    Bak de wraps vervolgens één voor één in de koekenpan. Je hoeft hier geen extra boter of olie meer in te doen; de olie die in het deeg zit is voldoende. Nadat je alle tortilla's ongeveer een minuut per kant gebakken hebt, zijn ze klaar. Vul ze met een vulling naar keuze, of vries ze in voor later gebruik!

Do's

  • Bak de tortilla's zonder olie; in het deeg zit voldoende!
  • Teveel gemaakt? Vries je tortilla's in! Scheid ze dan wel van elkaar met bakpapier
  • Pas de maat van je tortilla's aan aan de hoeveelheid vulling die je erin wilt doen
  • Bestrooi je snijplank of aanrecht met een beetje bloem voor je de bolletjes platrolt; dan kleven ze niet vast aan je materiaal!

Don'ts

  • Meng het deeg in de eerste instantie met een lepel en niet met je handen: het kleeft ontzettend!

Bron

Toppie!

door Mija Kramer op 28-04-2010 08:13
Door te googlen vond ik dit perfecte recept om zelf wraps te maken. Dank!
Een idee: verse oregano door het beslag snipperen.
Hoedoeners in de spotlight
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Erik Weijers
Lid sinds: 26 maart 2008
Aantal Hoedoes: 42
Irene Herbers
Lid sinds: 7 mei 2008
Aantal Hoedoes: 54
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!