Persoonlijke hulpmiddelen
Home » Kunst & cultuur » Dans » Hoe moonwalk ik zoals Michael Jackson

Hoe moonwalk ik zoals Michael Jackson

Document acties
 • Tijdshoeveelheid 14 dagen
 • Moeilijkheidsgraad: uitdagend
Hoe moonwalk ik zoals Michael Jackson
Na zijn overlijden zijn de danspassen van Michael Jackson zo mogelijk nog legendarischer geworden. Imitators en look-a-likes doen hard hun best om de leegte die MJ heeft achtergelaten op te vullen. Maar ook artiesten zoals Usher en Justin Timberlake, bekend om hun danstalent, zeggen van jongs af aan geïnspireerd te zijn door de late King of Pop. De beste en bekendste dansmove van Michael Jackson is, naast het grijpen in zijn kruis, toch wel de Moonwalk. De moonwalk zag het levenslicht in 1983 toen MJ zijn beroemde 'moves' vertoonde op Billy Jean tijdens het 25-jarig jubileum van het platenlabel Motown.

Hoedoe door: Noortje van Dorp

Bekijk het profiel van Noortje van Dorp
Aantal Hoedoes: 125


Benodigdheden

 • Gladde vloer
 • Schoenen met een gladde zool of sokken
 • Michael Jackson-hoed
 • Balans

Stappen

 1. Begin in de ‘L-positie’

  Til je rechtervoet op en zet je voet achter je neer met je tenen naar beneden. De afstand tussen je linker- en rechtervoet is maximaal één voetlengte.

 2. Vind je balans

  De L-positie is niet zo comfortabel. Bovendien kun je zo snel je balans verliezen. Voor meer stabiliteit, kun je de afstand (in de breedte) tussen beide voeten vergroten.

 3. Moonwalk

  Breng je gewicht naar je rechtervoet. Kom nu met je hiel van je rechtervoet naar beneden, terwijl je met je linkervoet naar achteren schuift en langzaam met je linkerhiel naar boven komt. Eindig in de L-positie met je linkervoet.
  Breng nu weer je gewicht naar je linkervoet. Kom met de hiel van je linkervoet naar beneden, terwijl je met je rechtervoet naar achteren schuift en langzaam met je rechterhiel naar boven komt. Eindig in de L-positie met je rechtervoet.

  Je kent nu de stappen voor beide voeten. Herhaal deze om daadwerkelijk te ‘moonwalken’.

 4. Beweeg met je armen mee

  Je kunt gebruik maken van een aantal optische effecten zodat het nog meer lijkt alsof je achteruit glijdt. Beweeg je armen tijdens het moonwalken zoals ze bewegen als je gewoon zou lopen (rechtervoet voor/linkerarm voor).

 5. Gebruik je hoofd

  Het bewegen van je hoofd is ook zo’n optische illusie. Beweeg echter niet je armen en hoofd tegelijkertijd. Hierdoor is het effect weg.

  Beweeg je hoofd naar voren terwijl het ene been naar achteren schuift. Hierdoor lijkt het net alsof je hoofd achterblijft in de beweging. Beweeg je hoofd weer naar de gewone positie als je verwisselt van voet.

 6. Oefen, oefen, oefen

  Michael Jackson bracht dagen en nachten door voor de spiegel met het oefenen van zijn danspassen. Dat zul jij ook moeten doen voor een geloofwaardige, vlekkeloze moonwalk. Oefen voor de spiegel, zodat je zelf kunt zien wat goed en wat niet goed gaat.

  En nu maar die moves in de disco uitproberen!

Do's

 • Op sokken beginnen. Dit is de gemakkelijkste manier om de moonwalk te leren omdat het glijden veel eenvoudiger gaat.

Don'ts

 • Je tenen van de grond halen. Zorg ervoor dat je tenen altijd in contact blijven met de vloer.

Bron

Meer uitleg

Hoedoeners in de spotlight
Renate Boogvrouw
Lid sinds: 11 april 2008
Aantal Hoedoes: 15
Susanne Biemans
Lid sinds: 14 mei 2008
Aantal Hoedoes: 9
Gigi Schuiten
Lid sinds: 3 juni 2008
Aantal Hoedoes: 7
Wil je ook schrijven voor Hoedoe?
Meld je aan!